Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Så vet du om din partner är serieotrogen

1 år sedan

Att titta på TV-serier tillsammans är ett nöje för många par idag. Det är också en mysig Alla hjärtans dag-aktivitet att kunna krypa ner i soffan framför senaste avsnittet av favoritserien med något gott att äta och dricka. Men frestelserna är stora då många serier i dag är alldeles för bra och spännande. Det gör att vissa personer helt enkelt inte kan hålla sig borta utan tittar själva på nästa avsnitt utan sin partner. Så kallad serieotrohet.

Misstänker du din partner?

Sarah S-Latef-Engström som är ansvarig för TV på Telia Sverige har tagit fram en enkel guide med avslöjande tecken att hålla utkik efter.

Din partner…
1. …kollar i mobilen för ofta
2. …går på toa utan att säga ”kan vi pausa”
3. …säger inte att ni ska se avsnittet direkt ihop när tillfället ges
4. …blir inte tillräckligt överraskad/rädd/skrattar ej när hen borde
5. …blir överdrivet överraskad/rädd/skrattar

– Till dig som inte kan hålla dig borta från nästa avsnitt, glöm inte att spola tillbaka! På så sätt blir det svårare för din partner att direkt upptäcka att du kollat i förväg. Sen är det bara ”fake it until you make it” i soffan när ni tittar på ett avsnitt du redan sett, säger Sarah.

Så förebygger du serieotroheten

För att förebygga serieotrohet i parrelationer rekommenderar Sarah följande:

Planera in ett ”binge race”, dvs då ni ser alla avsnitt under 24h. Då minimerar ni risken att någon ska få för sig att tjuvtitta i förväg.

– Binge racing är inte för alla, det förstår jag också. Det kräver ju bra med avsatt tid och rejält med snacks och lite kaffe. Extra tufft för par med barn men då får man planera in barnvakt det dygnet, fortsätter Sarah.

Skriv ett ”parserie-avtal”.

– När ni hittat en serie att titta på tillsammans, lova då varandra på pränt att ingen ska titta i förväg utan den andra. Den som bryter mot avtalet, och blir avslöjad, får ta hand om disken i en månad eller något annat riktigt tråkigt, annars blir det inte tillräckligt avskräckande menar Sarah.

– Ett annat tips för att eliminera tjuvtittandet är att ha egna serier vid sidan av den gemensamma. Då är frestelsen inte lika stor att tjuvkolla på just ”er serie” under bussresan, eller på det där lite för långa toalettbesöket, avslutar Sarah.

Heta serietips för dig och din partner

Behöver du och din partner något nytt att titta på tillsammans, här är några heta serietips – just nu i Telia Play:

  • Tunn is – svensk thrillerserie med Lena Endré som tar avstamp i den brinnande aktuella klimatfrågan.
  • The New Pope – om maktkamp och religion med Jude Law och John Malkovich
  • Bröllop, begravning och dop – svenskt drama av Colin Nutley med Helena Bergström
  • Eller varför inte se den där gamla serien alla pratade om men som ni aldrig såg – The Office

Så stillar du serie-törsten:
Streama dina favoriter med Telia Play
Fullmatade tv-paket från C MoreKategorier