Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Telia Pep – en app för att förbättra barns och ungas hälsa

1 år sedan

NYHET! Nu har appen Telia Pep blivit ännu roligare med ny grafik, uppdaterade utmaningar och en scoreboard.

Sverige är idag ett av Europas mest stillasittande länder. Medan digitaliseringen förbättrar vardagsliv och samhällsfunktioner i en rasande fart bidrar det också till ökat stillasittande bakom skärmen. Allt färre barn och ungdomar når rekommendationen med 60 minuters fysisk aktivitet per dag. Tillsammans med organisationen Generation Pep vill Telia därför med teknikens hjälp inspirera och peppa till mer rörelse i vardagen. Vi lanserar därför Telia PEP! – appen som stimulerar barn och unga att röra på sig. Telia inledde sitt samarbete med Generation Pep under 2016 och är en founding partner.

Telia PEP! är en app som utvecklats tillsammans med barn i åldrarna 9-12 år. Genom appen får barn utmana sig själva till vardagsmotion och belönas med surf med syftet att barn på ett roligt sätt ska få pepp och motivation till vardagsmotion och rörelse. För att stötta föräldrar som vill hjälpa sina barn till en mer sund livsstil har Telia även tagit fram en digital plattform med inspiration, kunskap och pepp för föräldrar. På telia.se/genpep hittar föräldrar experttips, blogginlägg och utblickar i verkligheten som handlar om barn, hälsa och skärmtid.

– Barn och ungdomar, som en del av familjen, använder i stor utsträckning våra tjänster. Så ungdomars hälsa engagerar oss på Telia. Som marknadsledare är det självklart för oss att kliva fram och ta ett ansvar och vi hoppas att vi med Telia PEP! kan inspirera barn och unga till mer vardagsmotion, förklarade Hélène Barnekow, vd Telia Sverige.
Telia PEP! har funnits tillgänglig på App Store och Google Play sen hösten 2016 och här hittar du också mer information.

– Vi är stolta över att tillsammans med Telia kunna erbjuda ett konkret verktyg som motiverar barn att röra sig mer i vardagen. Vi vet att mobiltelefonen upptar en stor del av många barns fritid. Att kunna använda mobilen som ett redskap för att bryta stillasittandet och istället inspirera till rörelse innebär en stor möjlighet för att få fler barn och unga till ökad vardagsmotion, säger Gerda Nilsson Tjernström, dåvarande verksamhetschef på Generation Pep.

 

Kategorier