Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Spel som peppar familjen till rörelse

1 år sedan

intro medium

Att spela behöver inte betyda stillasittande. Det behöver heller inte betyda ensamtid. Här är åtta spel att spela tillsammans – och dessa kommer garanterat få fart på både dig och dina barn under 2019.

 

Nylansering av appen Telia Pep!

Nytt utseende – nya utmaningar
Som en del av vårt partnerskap med Generation Pep och arbetet med att inspirera fler barn och unga till rörelse har vi tagit fram appen Telia Pep! som stimulerar barn och unga att röra på sig mer.

Skärmtid för barn och unga behöver inte vara dåligt
Telia PEP! är en app som utvecklats tillsammans med barn i åldrarna 9-12 år. Genom appen får barn utmana sig själva till vardagsmotion och belönas med surf efter utförda utmaningar. Syftet med appen är att barn på ett roligt sätt ska få pepp och motivation till vardagsmotion och rörelse. Telia PEP! kan användas av dig som har Telia Mobil-abonnemang samt är under 18 år.

Pris: Gratis
Operativsystem: iOS och Android

Ladda ner för iOS
Ladda ner för Android

 

 

Pokémon GO

Få kan väl ha undgått den jättesuccé som mobilspelet Pokémon Go blev över en natt. Ett spel som lockat ut både vuxna och barn för att samla Pokémons. Målet är att samla så många som möjligt, utveckla dem och ställa upp i mästerskap där de slåss mot varandra. Charmen med Pokémon Go är att du hittar dina Pokémons genom att röra dig dig i de kvarter där just du befinner dig. En spel som kombinerar fysisk aktivitet och nöje för hela familjen.
Pris: Gratis med möjlighet till köp inuti appen
Operativsystem: iOS och Android
Ladda ner för iOS

Ladda ner för Android

 

 

Xnote_Ikon_250x250

Virtuell geocaching- Xnote

Här kan hela familjen bege sig ut på skattjakt i naturen! Via appen kan man gömma virtuella meddelanden till varandra på olika platser. För att läsa meddelandet måste man bara följa skattkartan. Ett bra och roligt sätt umgås ute och samtidigt röra på sig, såväl barn som vuxna.
Pris: 30 kr
Operativsystem: iOS
Ladda ner för iOS

 

 

Just dance now

Den här appen riktar sig till barn från nio år och uppåt. Spelarna dansar efter musik och koreografi genom att använda mobilen som en kontroll. Appen innehåller över 300 låtar och det finns garanterat något som underhålla alla, oavsett ålder.

Pris: Gratis
Operativsystem: iOS
Ladda ner för iOS

 

 

Smakryp_Ikon_250x250

Min första småkrypsapp

Myror, fjärilar eller kanske en jättesnigel? Med Min första småkryps-app plockar man poäng för varje småkryp man hittar. Man kan ta med sig telefonen eller ipaden ut i trädgården, lekparken eller skogen och börja leta. Hittar man alla småkryp i en kategori får man en medalj och blir en småkrypsmästare. En rolig och kunskapshöjande aktivitet för hela familjen i sommar!

 

Pris: 30 kr
Operativsystem: iOS
Ladda ner för iOS

 

Smakryp_Skarmpdump_320x480-1Smakryp_Skarmpdump_320x480-2Smakryp_Skarmpdump_320x480-3

 

Charader_Ikon_250x250

Charader

Charader är en klassiker som engagerat hela familjen i årtionden. Här ska du ljudlöst illustrera något med hjälp av andra (skrivna) ord, gester, kroppsspråk eller med hjälp av bilder. Ta med spelet digitalt på familjesemestern och se vem som gissar rätt!
Pris: Gratis
Operativsystem: iOS och Android
Ladda ner för iOS
Ladda ner för Android

 

Charader_Skarmdump_520x924-2 Charader_Skarmdump_520x924-3

 

Runbit_Ikon_250x250

Runbit

Med den här appen kan ni tillsammans samla stjärnor, jaga djur och bli jagade av monster. Varje spelmoment har tre svårighetsgrader som funkar för gång, jogging eller cykling. Hela familjen kan samla poäng, tävla mot varandra och samtidigt aktiveras fysiskt. Ett härligt sätt att umgås tillsammans online.

Pris: Gratis, men erbjuder köp inuti app.
Operativsystem: iOS och Android
Ladda ner för iOS
Ladda ner för Android

 

Duckie_Deck_Ikon_250x250

Duckie Deck Giggle Glass

Med appen Duckie Deck Giggle Glass upptäcker vuxna tillsammans med barnen omgivningen på ett helt nytt sätt. Kameran fungerar som ett förstoringsglas med en massa spännande effekter som ger en ny dimension på omvärlden! Låt fantasin flöda ute i naturen i sommar.

Pris: 30 kr
Operativsystem: iOS
Ladda ner för iOS