Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

12 härliga filmer att titta på under sportlovet

10 månader sedan

intro medium

Få saker slår att krypa upp i soffan med en kopp varm choklad efter en lång dag i skidspåret eller pulkabacken. Och visst blir det ännu bättre med något mysigt att titta på? Här är tips på nya filmer och gamla klassiker att njuta av tillsammans med hela familjen.

Superhjältarna 2
En familj som består av superhjältar har också räkningar att betala. Pappa Mr. Incredible blir hemmapappa och mamma Elastigirl tar klivet ut i rampljuset i uppföljaren till den animerade moderna klassikern Superhjältarna. Full fart från start och många skratt garanteras!

Hotell Transylvanien 3: En monstersemester
Sträck ut benen i soffan, ladda upp med popcorn och häng med vår favorit-monsterfamilj på lyxkryssning. Om du och barnen är ute efter en lagom dos slapstick och mysiga monster efter en heldag i snön är Hotell Transylvanien 3 rätt film för kvällen.

Röjar-Ralf kraschar internet
Röjar-Ralf är bra på att slå sönder saker. Han är skurk i tv-spelsvärlden men vill helst av allt bli omtyckt genom att bevisa att han är snäll. När Ralf försöker vinna en medalj råkar han av misstag släppa lös en fiende som hotar alla spel i spelhallen. Se filmen här

Smallfoot
Smallfoot (nu tillgänglig i Filmbutiken) vänder på legenden om Bigfoot! Ovan molnen bor en hel radda med snömän i harmoni och får lära sig att människor (som byn är rädd för) inte finns. Men en dag ser huvudpersonen Migo en sådan och blir övertygad om smallfoots existens. Filmen blev hyllad av kritikerna och lär barnen (och oss vuxna) vikten av källkritik och fakta.

Lego-filmen
Just nu rullar Lego-filmen 2 på bio. Har ni inte sett första Lego-filmen är det hög tid! Se barndomens byggklossar väckas till liv i denna färgsprakande och kolossalt underhållande film. Har barnen inte upptäckt magin i lego, kanske det är dags nu?

Till vildingarnas land
Den amerikanske barnboksförfattaren Maurice Sendak bok Till Vildingarnas land från 1963, består av endast nio illustrerade meningar. 2010 kom filmen ut – och den är en hänförande och träffsäker skildring av hur det är att vara barn.

Djungelboken
När nyinspelningen av Djungelboken kom 2016 möttes den av stående ovationer av en lång rad kritiker. Bli som ett barn på nytt och upplev den hotfulla indiska djungeln ur Mowglis ögon – familjeunderhållning i världsklass.

Rädda Willy
Späckhuggaren Willys väg mot frihet fick många ”80’s kids” att gråta. Och faktum är att Keiko, som spelade Willy i filmen, till slut fick sin frihet även i verkligheten. Keiko dog i frihet i den norska fjorden Taknes i december 2003.

Jumanji: Welcome to the Jungle
Händelserna i Jumanji: Welcome to the Jungle utspelar sig tjugo år efter den första filmen (som du kan se här). Uppföljaren handlar om fyra tonåringar som hamnar i tv-spelsvärlden Jumanji – säg den spelintresserade som inte har drömt om det? I djungeln förvandlas ungdomarna till sina karaktärer i spelet, och enda vägen att komma hem igen är att klara spelet.

Guardians of the Galaxy
Följ med till de mindre kända delarna av Marvel-universumet, där en salig blandning av sci-fi, komedi och Björn Skifs(!) säkerställer två timmar utan en död sekund. Guardians of the Galaxy är ett färgsprakande referensbonanza för nördiga föräldrar och ett fartfyllt äventyr som barnen kommer älska.

Mary Poppins
Musikalfilmen ”Mary Poppins kommer tillbaka” har just rullat på bio. Kanske har du och barnen varit och sett den? Klart att ni ska se föregångaren Mary Poppins från 1964, som bland annat innehåller sången med tungvrickar-titeln Supercalifragilisticexpialidocious.

Natt på museet
Ben Stiller spelar Larry som börjar jobba som nattvakt på New Yorks naturhistoriska museum. Vad han inte hade väntat sig är att utställningsföremålen vaknar till liv på natten. Natt på museet är en familjekomedi som även får dig som förälder att skratta.

Alla dessa filmer, plus många fler, går att hitta i vår Filmbutik. Den hittar du här.Länktips

Filmbutiken
* Telia Play
Tv från Telia
Support för Tv från Telia