Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

13 smarta resehacks för sportlovsresan

10 månader sedan

intro medium

Att resa med barn ställer speciella krav på planering och strategi. Små enkla knep kan ha stor betydelse för humöret hos alla i familjen. Här är 13 smarta resehacks som förhoppningsvis gör sportlovsresan smidigare och roligare.

1. Packa en extra powerbank
Ha för vana att packa med en powerbank, om telefonen skulle ladda ur när ni som minst vill det. En snabb räddning mitt under resan eller uppe i toppstugan på fjället.

2. Ring smart
Med vår tjänst Semestervecka ringer, sms:ar och mms:ar ni utomlands under en vecka utan att behöva fundera på höga kostnader. SMS:a Semestervecka till nummer 4466. Läs mer om Semestervecka här.

3. Gör ett pärlarmband med era telefonnummer
Pärla armband med era telefonnummer på till barnen. Då behöver ni inte oroa er för att de inte kan era nummer, om de springer bort utan sina egna telefoner.

4. Ha koll på underlaget med en app
Om ni ska åka längdskidor kan det vara bra att ha koll på status för spåren i närområdet. Ladda ner appen skidspår.se så får ni den senaste informationen rakt ner i mobilen.

5. Ta med en ziplock-påse
Gör er egna lyxiga flygplansskärm eller bil-tv. Lägg i telefonen eller surfplattan i en klar påse och häng upp den på sätet framför. Tryck på play och vips så har ni och era barn egna skärmar och kan välja själva vad ni vill se.

6. Håll mobilen varm
Alla har någon gång varit med om att mobilen plötsligt dör på vintern, trots att batterimätaren står på 50 %. När du och barnen ska ut i backarna så placera mobilerna i en ullstrumpa. Bär den sedan nära kroppen när den inte används – då är risken mindre att drabbas av batteritorsk.

7. Spara i offlineläge
Visste du att det går att spara ner filmer, serier och kartor i offlineläge? Det är ett supersmart sätt att spara data på eller för att kunna titta på barnens favoritfilm när täckningen inte är den bästa.

8. Ladda telefonen i tv:ns USB-uttag
Ingen adapter? På dagens hotellrum finns det oftast en TV med en USB-ingång på baksidan. Så, för att ladda din telefon tar du helt enkelt bort nätdelen från din laddare och kopplar in USB-kabeln direkt i tv:n. Det kan ta lite längre tid än när du laddar i ett eluttag, men om du låter den sitta över natten kan vi nästan garantera att mobilen är fulladdad på morgonen igen.

9. Undvik smuts i bilen
Placera muffinsformar i bilens mugghållare. Där kan ni ha snacks, godis eller bara förvara skräp. Undvik smuts i bilen så blir det enkelt att städa i ordning när ni kommer fram.

10. Rulla kläderna
När man reser med barn är det mycket som behöver packas med – speciellt under en vintersemester. Rulla kläderna så blir de inte skrynkliga och tar mindre plats. På så vis får ni lätt med er det där extra plagget ni ville ha med till er själva!

11. Packa smart och strukturerat
Är ni fem personer men har bara tre väskor? Vik in strumpor och underkläder i tröjor till små paket. Placera paketen med barnens kläder i enskilda påsar i samma väska, så slipper ni blanda ihop dem och det underlättar uppackandet när ni är framme. Istället får ni mer tid att spela det där senaste spelet tillsammans.

12. Ladda telefonen snabbare
Vankas det kvällsskidåkning efter att ha varit ute i backen hela dagen? Minimera laddningstiden genom att slå på flygplansläget på mobilen. På så sätt laddas den upp snabbare, och ni hinner få med telefonen ut.

13. Ta med ett grenuttag
När man är på resande fot kan det vara svårt att hitta eluttag – speciellt så det räcker till alla. Genom att ta med ett grenuttag kan alla i familjen ladda sina tillbehör samtidigt, utan att behöva vänta på att någon annan blir klar.

Kategorier