Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Hett just nu – fem tv-premiärer det snackas om

2 år sedan

intro medium

Början av 2019 bjuder på massor av spännande tv-premiärer – såväl helt nya titlar som efterlängtade nya säsonger av etablerade serier. Här är 5 aktuella serier du borde kolla in.

 

Roswell, New Mexico
 Den lilla staden Roswell i New Mexico är känd som platsen där ett UFO påstås ha kraschlandat år 1947. I serien återvänder Liz Ortecho, dotter till illegala invandrare, till sin hemstad som numera är en turistfälla för UFO-intresserade. Men när hon träffar sin tonårskärlek och återupptar kontakten förstår hon att UFO-kraschen verkligen hände, att hennes tidigare pojkvän inte kommer från jorden, och att han inte är ensam. En nyproduktion av kultserien Roswell, som gick under det tidiga 00-talet, men uppdaterad för 2019 med aktuella teman som immigration, utanförskap och identitet. Nytt avsnitt varje onsdag på HBO Nordic.

Black monday
Historiens värsta amerikanska börskrasch skedde den 19:e oktober 1987– den svarta måndagen. Varför marknaden kraschade är fortfarande okänt. Tills nu. I komediserien Black Monday får vi förklaringen. Serien följer en brokig skara karaktärer som utmanar Wall Street-etablissemanget och råkar krascha börsen. Stark skådespelarensemble, skruvad historia och massor av 80-talsreferenser. Första avsnittet finns just nu på HBO Nordic.

 True detective – säsong 3
Ny säsongen av True Detective är en välkommen återgång till mycket av det som gjorde seriens första säsong så hyllad. Vi är tillbaka i den amerikanska södern. Berättandet är behärskat och nervigt. Och en mörk olycksbådande stämning är hela tiden närvarande. Historien berättas i flera tidslager och kretsar kring försvinnandet av två barn på 80-talet. Ett fall som fortfarande är olöst. Den hyllade Mahershala Ali gör huvudrollen som grubblande polis med närvaro och skärpa. Nytt avsnitt varje måndag på HBO Nordic.

Smilf – säsong 2
Kritikerhyllade serien SMILF är tillbaka med sin andra säsong. Första säsongen gav skaparen och huvudrollsinnehavaren Frankie Shaw två Golden Globe-nomineringar för bästa huvudroll och bästa tv-serie. Serien kretsar kring singelmamman Bridgette Bird och hennes utmaningar som förälder, på jobbet och i kärlekslivet. Serien är på ytan en ganska konventionell komediserie men har mycket mer att ge än det första intrycket kanske avslöjar. Råbarkad och ömsint på samma gång. Första avsnittet av säsong två hade premiär den 21:a januari. Nytt avsnitt varje vecka på HBO Nordic.

Strike back – säsong 6
Den hemliga brittiska elitstyrkan Section 20 är tillbaka och vi får åter följa med på farliga uppdrag världen över. Serien, som är baserad på den före detta elitsoldaten Chris Ryans böcker, bjuder på spänning och action i världsklass. I den sjätte säsongen jagar operatörerna i Section 20 en förrymd terroristledare genom Afrika och Europa. Kommer till HBO Nordic den 26:e januari.

Länktips

Filmbutiken
* Telia Play
Tv från Telia
Support för Tv från Telia