Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

5 guldkorn från Golden Globe-galan – kolla in serierna som hyllades

11 månader sedan

intro medium

En Golden Globe är en av tv-världens absolut finaste utmärkelser. Här är fem grymma serier som nyligen hyllades på årets Golden Globe-gala.

Sandra Oh i Killing Eve
Att Sandra Oh är en skicklig och karismatisk skådespelare vet redan alla som sett henne i Grey´s Anatomy. Men i spionserien Killing Eve får hon kanske ännu mer utrymme att visa upp sitt skådespelarregister i rollen som Mi5-agenten Eve Polastri. Den insatsen gav henne en välförtjänt Golden Globe för bästa kvinnliga huvudroll i en tv-serie. Killing Eve var även nominerad för bästa tv-serie. Kolla in serien på HBO Nordic.

Bästa serien The Americans
Kalla kriget-dramat The Americans har hyllats av kritiker och fans sedan den först lanserades 2013. Under 2018 avslutade serien sin sjätte och sista säsong så starkt att The Americans tog hem priset för bästa tv-drama. Huvudrollsinnehavarna Matthew Rhys och Keri Russell var också nominerade individuellt för sina skådespelarinsatser. Hela historien om de gifta ryska agenterna, som lever som vanliga amerikaner i 80-talets Washington, finns att se i Filmbutiken.

Patricia Clarkson bäst i Sharp Objects
Priset för bästa biroll gick till Patricia Clarkson i den hyllade HBO-serien Sharp Objects. Serien är en mörk och nervig berättelse om journalisten Camille Preaker som återvänder till sin lilla hemstad Wind Gap i Missouri och tvingas brottas med sitt förflutna. Patricia Clarkson spelar hennes kyliga mamma som har en upphöjd position i staden men uppenbara problem under ytan. Serien har jämförts med den lovprisade första säsongen av True Detective. Se den på HBO Nordic.

Jim Carrey nominerad för Kidding
Jim Carrey är skådisen som återuppfinner sig själv med jämna mellanrum. Nu är han tillbaka i tv-rutan för första gången på 20 år med serien Kidding där han spelar barnprogramledaren Mr Pickles som älskas av tittarna men har ett tufft privatliv. Jim carrey återförenas här med regissören Michel Gondry som han gjorde filmen Eternal sunshine of a spotless mind tillsammans med. En rolig serie om svåra ämnen. Se den på HBO Nordic.

Debra Messing nominerad för nya Will & Grace
Komedin Will & Grace gjorde succé runt millennieskiftet för att sedan läggas ned i tio år innan den återuppstod 2017. Nu skördar serien åter stora framgångar vilket uppmärksammades av Golden Globe-juryn som nominerade huvudrollsinnehavaren Debra Messing till priset för bästa kvinnliga huvudroll i en tv-serie. Se de första åtta säsongerna på C More.

Länktips

Filmbutiken
* Telia Play
Tv från Telia
Support för Tv från Telia