Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

7 appar som gör hela familjen smartare

1 år sedan

intro small

Att lära sig något tillsammans med barnen är ett roligt sätt att umgås. Samla familjen och träna kunskap, matte och språk med de här 10 roliga och utmanande apparna för både vuxna och barn.

Memrise

Aldrig har det väl varit mer underhållande att lära sig ett språk. Här kan ni tillsammans utveckla era språkkunskaper och lära er nya ord och fraser. Bland annat finns memes som hjälp för minnesregler. Titta på videor med människor som har det valda språket som modersmål eller spela interaktiva spel, designade för att utöka dina kunskaper. Finns i App Store och  Google Play.

Lightbot: Code Hour

Öva programmering med appen Lightbot, där ni ska guida en robot över ett rutnät för att tända lampor. I en ruta i appen läggs kommandon in och dessa utgör robotens programkod, som den sedan utför när man trycker play. Planering, testkörning, taktik och givetvis grunderna i programmering tränas här. Finns i  App Store och Google Play.

Pettsons uppfinningar

Det finns flera varianter av denna roliga app att köpa men välj gärna deluxe-varianten som är mer prisvärd. Här hjälper man de kända karaktärerna Pettson och Findus att bygga klart sina uppfinningar. Det går även att tävla på tid mot varandra i appen, men se upp – för de yngsta brukar bli riktigt snabba på att slutföra uppfinningarna efter lite övning. Finns i App Store och Google Play.

Primetime

Med familjesamarbete kan ni komma långt i den livesända svenska frågesporten Primetime. Klockan 20 varje kväll presenteras elva frågor om allt mellan himmel och jord i appen av programledaren. De som klarar sig hela vägen och lyckas svara rätt på alla frågor får dela på dagens prispott, som brukar ligga på någon tusenlapp eller två. Finns i App Store och Google Play.

Dots & Co: A Puzzle Adventure

Det finns en mängd olika appar med klurigheter att lösa på liknande sätt som denna. Dots & Co har dock hyllats lite extra för sin enkelhet och visuellt tilltalande design. Träna logik genom att länka ihop prickar för att eliminera dem. Är det för lätt i början? Svårighetsgraden ökar givetvis i takt med spelets gång. Finns i App Store och Google Play.

Lifeliqe

Detta program har hyllats av bland annat skolappar.nu och sägs passa alla åldrar. Lifeliqe har tagit fasta på att allt blir lättare att förstå när man ser det framför sig. Via appen är det möjligt att utforska virtuella miljöer och 3D-modeller. Du kan bland annat projicera ett hjärta som pulserar på bröstkorgen för att lära ditt barn om hur kroppen är uppbyggd. Finns i App Store och på webben men inte i Google Play.

Xnote

Vi föräldrar minns lapparna vi skickade till varandra i klassrummen. Nu kan du skicka lappar till dina barn virtuellt. I Xnote skapar ni meddelanden till varandra som ni sedan gömmer någonstans i världen. På så sätt bekantar sig barnen både med kartor och de områden i världen du valt. Det går även att göra en skattjakt eller tipsrunda med hjälp av bilder, videoklipp och text. Finns i App Store men inte i Google Play.

OBS! En del av dessa appar kan innehålla köp inuti spel. Därför är det alltid bra att avaktivera möjligheten att göra köp inuti spel, läs mer på Apples eller Googles hemsida om hur du gör det.

Kategorier