Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Tårar och romantik: 8 fantastiska serier som väcker känslor

11 månader sedan

Plocka fram snacksen och mys ner dig i soffan. Här är åtta beroendeframkallande tv-serier för alla som gillar stora känslor och dramatiska livsöden.

Big Little Lies
Här är serien som amerikanska skådisar sägs slåss för att få vara med. Och den är rejält namntung, bland annat ser vi Nicole Kidman, Reese Witherspoon och vår egen Alexander Skarsgård – som dessutom vann en Golden Globe för sin insats här. Precis som så många andra tv-serier baseras den på en bok, i det här fallet har den samma namn (”Stora små lögner” på svenska) och är skriven av Liane Moriarty. Vi möts inledningsvis av de till synes perfekta liven som några småbarnsmammor lever, men dessa börjar snart att krackelera så smått och detta sker allt mer ju längre serien fortgår. Spännande, dramatiskt och fängslande är några av orden som brukar användas om Big Little Lies. Finns att se på HBO Nordic

Parenthood
Har du saknat snabb-pratande och charmiga Lorelai Gilmore från tv-serien Gimore Girls? I drama-serien Parenthood känns det som att få möta henne igen, och rollen som Sarah Braverman måste vara specialskriven för Lorelai-skådisen Lauren Graham. Hon är ett av fyra vuxna barn i den vita medelklassfamiljen Braverman som serien handlar om. Här får vi följa deras livsöden med allt som det innebär, inklusive kärlek, sorg, sjukdomar, roadtrips och liknande. Karaktärerna är mänskliga, trovärda och lätta att fastna för. Finns att se på C More

Private Practice
Har du följt den episka sjukhus-serien Grey’s anatomy är du bekant med Dereks exfru Dr Addison Montgomery. Serien Private Practice är en spin-off som tar vid när Montgomery har flyttat från Seattle Grace Hospital och börjar arbeta på en privatklinik. Samma feeling, lika dramatiskt men något färre blodiga operationer sammanfattar Private Practice. Som bonus dyker flera kända ansikten från Grey’s Anatomy upp, likaså hoppar karaktärer från Private Practice in i Grey’s Anatomy. Finns att se på Kanal 11

Big Love
I det något pryda USA väckte serien Big Love upprörda känslor när den började sändas år 2006, då den handlar om polygamiska mormonen Bill Henrick och hans tre fruar. Till skillnad från vissa andra serier på samma tema har denna ett mänskligt djup och skildrar den problematik och det drama som kan uppstå när fruar med olika viljor och en unik kärleksrelation till den gemensamme maken ska samsas. Finns att se på HBO Nordic

Downton Abbey
Den som längtar efter ett klassiskt kostymdrama bör inte missa Downton Abbey som har prisats flerfaldigt, bland annat för sina realistiska kläder. Denna brittiska serie utspelar sig på godset Downton Abbey i början av 1900-talet och vi får följa såväl den aristokratiska familjen Craely som deras tjänstefolk. Finns att hyra i Filmbutiken

Pretty Little Liars
Tänk dig Desperate Housewives men med tonåringar istället. Ja, så kan serien bäst beskrivas och den inleds dessutom på ett snarlikt sätt. En person, som tros vara avliden, verkar skicka meddelanden från andra sidan. Men inte vilka meddelanden som helst, dessa hotar att avslöja känsliga hemligheter. Vad har egentligen hänt henne och var kommer alla meddelanden ifrån? Det räcker att se ett avsnitt och du blir fast. Finns att se på HBO Nordic och C More

The L Word
Detta var den första (och enda) serien som lagt fullt fokus på ett gäng med lesbiska kvinnor. I denna dramaserie får vi följa deras livsöden och vi möter såväl kärlekspartners som vänner. Här medverkar bland annat Jennifer Beals, känd från Flashdance, och Pam Grier, som vi minns från storfilmen Jackie Brown. Bäst av allt? Det ryktas om en nyinspelning av serien, men till dess får du hålla till godo med originalet. Finns att se på HBO Nordic och C More

Outlander
En av de allra mest hajpade tv-serierna de senaste åren. Vi får följa den gifta brittiskan Claire Randall som är född på 1900-talet men som på något mystiskt vis hamnar i Skottland på 1700-talet. Fantastisk miljö, ständig spänning och en kärleksaffär som inte är av denna värld får oss att sitta klistrade framför skärmen. Outlander baseras på Diana Gabaldons episka bokserie, och för en gångs skull verkar läsarna inte besvikna på filmatiseringen av en framgångsrik bok. Det kan dock bero på att författarinnan sägs ha avböjt alla filmatiseringsförslag som har presenterats för henne under tjugo års tid – för att de inte har motsvarat hennes krav. Fram till nu. Finns att se på HBO Nordic

Länktips

Filmbutiken
* Telia Play
Tv från Telia
Support för Tv från Telia