Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Telia sponsrar Sveriges landslag i e-sport inför VM i Taiwan i november

2 år sedan

intro medium

Sverige har länge varit en framstående nation inom e-sport. I november väntar världsmästerskapen som spelas i Taiwan, och Sverige skickar ett elvamannalag för att försvara de svenska färgerna. Och Telia är med på ett hörn som officiell partner.

I augusti gick Telia in och ökade sitt engagemang i svensk e-sport genom att gå in som officiell partner till det svenska landslaget och SESF´s svenska VM-kval. De svenska kvalen ägde rum mellan den 8–28 augusti och avslutades med en rykande final i Stockholm första helgen i september. Det var tuffa kval men när dammet hade lagt sig återstod elva elitspelare som nu bildar vårt landslag och får äran att representera Sverige i det tionde världsmästerskapet som avgörs i Kaohsiung, Taiwan, den 9-12 november.

Landslaget består av de bästa spelarna inom tre olika spel: first person-spelet CS:GO (Counter-Strike), fightingspelet Tekken 7 och strategispelet League of Legends.

Landslaget i CS:GO
Laget i CS:GO består av Aron ”xajdish” Fredriksson, Alfred ”RuStY” Karlsson, Hugo ”HugoXD” Hallgren, Hugo ”ZER” Halvorsen och Benjamin ”Bendji” Söderena.

 

 Team Goobsquad med Backlund, Flaxxish, Viking, Treatz och Cookie.
League of Legends-spelarna Jonathan ”Backlund” Bäcklund, Olof ”Flaxxish” Medin, Anton ”Viking” Andersson, Erik ”Treatz” Wessén och Jakob ”Cookie” Fransson.

 

Christoffer "Cyrox" Molander, Tekken 7.
Tekken 7-mästaren Christoffer ”Cyrox” Molander.

Finalerna arrangeras av det internationella e-sportförbundet, IESF i Kaohing Arena – med plats för 15 000 besökare och uppemot 48 deltagande nationer. Partnerskapet med Telia sker via e-sportbolaget ESEN eSports.

Kategorier