Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Alla avskyr teknikstrul

1 år sedan

intro medium

Få saker är väl så lätta att både älska och hata på samma gång som modern teknik. Vi älskar våra smartphones, datorer och tv-apparater – men få saker gör oss så frustrerade som när någonting strular. För det SKA ju bara fungera! Mycket riktigt är teknikångest något som drabbar 8 av 10 svenskar, enligt en undersökning gjord av Ipsos för Telias räkning.

Undersökningen visar bland annat att teknikångest drabbar unga i högre grad än äldre, och kvinnor i högre grad än män. Yngre lägger mer tid på att själva försöka lösa problemen själva medan familjer hör till grupperna som har större behov av att få hjälp. Något som så gott som alla* har gemensamt är dock att man allra helst hade sluppit bråka med tekniken alls och kunnat lägga sin tid på något roligare istället.

Där passar Telias tjänst Personlig Tekniker som hand i handske. Det är en tjänst som helt enkelt går ut på att en teknikkunnig person kommer hem till dig och ordnar upp teknikstrulet. Den personliga teknikern kan installera ditt bredband, fixa bättre wifi-hastighet, få alla dina uppkopplade prylar att fungera bra tillsammans eller hjälpa dig att komma igång med din nya mobil. Personlig Tekniker finns på ett 40-tal orter i Sverige. Läs mer och boka här.

Kan du förresten gissa vad det är som utlöser teknikångest hos flest svenskar? Rätt svar är datorer som går segt eller hänger sig, tätt följt av dålig wifi-täckning eller hastighet hemma. Och det säger ju sig självt att man hellre njuter av en bra tv-serie på surfplattan än ligger på knä bland sladdarna och försöker få ordning på wifi-routern – så varför inte säkra sommarens filmkvällar och ta hjälp av en Personlig Tekniker?

*) Enligt undersökningen säger sig faktiskt två av tio tycka att det är ganska kul att lösa teknikstrul. Hur osannolikt det än låter.

Kategorier