Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Appar som gör familjesemestern till något extra

2 år sedan

Väskorna är packade, mobilerna och surfplattorna laddade med spel och filmer som ska få transporten att bli roligare. Men hur är det med apparna som ger själva resmålet ytterligare en dimension? Vi har listat de bästa.

 

What was there

Se hur Empire State Building såg ut under tiden huset byggdes eller hur kvinnorna klädde sig kring Kungsträdgården i Stockholm år 1943. I What was there har entusiaster över hela världen lagt upp bilder från förr på lokala hus, torg och människor. Om du vill kan du också hålla upp mobilkameran och genom att dra i en knapp som gör dåtidsbilden mer eller mindre transparent, jämföra med hur det ser ut i dag. Appen finns dessvärre bara för iOS.

Pris: Gratis
Hämta i App Store

Memrise

Nätet fullkomligt kryllar av appar som lovar att lära oss nya språk på nolltid – Memrise är en av dem och funkar alldeles utmärkt. Appen använder sig av upprepning som inlärningsmetod, men utan att det blir tjatigt. Sätt den i händerna på barnen och de har snart skaffat kompisar med det lokala språket under utlandssemestern.

Pris: Gratis
Hämta i App Store
Hämta i Google Play


Google translate

En funktion som de flesta av oss redan är bekant med – men visste du att det finns en särskild Google Translate-app? Mycket smidigare än webbversionen när den oblyga sexåringen prompt vill beställa sin glass på ett annat språk in sitt egna.

Pris: Gratis
Hämta i App store
Hämta i Google Play 


Fågelbok för barn

Den som kan flest fågelläten innan semestern är slut vinner! Appen Fågelbok är speciellt utformad för barn och ger på ett enkelt och tydligt sätt information om våra allra vanligaste fåglar. En bra app att ladda ner inför veckorna på landet.

Pris: 30 kronor för fullversionen.
Hämta i App Store
Hämta i Google Play

 

Geocaching

Låt vandringen på fjället eller skogspromenaden bli en spännande jakt efter en riktig skatt. Eller åtminstone ett litet stålrör med, om ni har tur, ett klistermärke eller dylikt i. Göm egna skatter och låt barnen upptäcka charmen med att vara en del av ett gigantiskt, lite hemligt, community. Att vara med kostar ingenting, men för den Geocach-erfarna familjen är ett premium-medlemsskap för 220 kronor per år att rekommendera.

Pris: Gratis
Hämta i App store
Hämta i Google Play

 

Traveler’s quest

Om Geocachings analoga skatter känns passé kanske Travelers Quest digitala kan vara något? Jaga och gräv ner virtuella skatter runt om i hela världen. Riktigt kul – och superbra att ta till när tioåringen tröttnat på att gå runt planlöst under storstadssemestern och ”ta in atmosfären”. Finns än så länge bara för Apple.

Pris: Gratis, men krävs en hel del köp inuti app för att man ska få ut mesta möjliga ur spelet.
Hämta i App Store

 

Sidekix

Här har vi en app som inte bara visar vilka schyssta ställen ni har omkring er – ni kan också låta appen visa sådant ni i just er familj är intresserade av. Vare sig det är skateboardbutiker, härliga bakelser eller stans bästa leksaksaffärer. Vips har ni fixat en promenad med stopp som passar hela familjen.

Pris: Gratis
Hämta i App Store
Hämta i Google Play

MIG Familj

Frågesportsappen som kommer – håll i er nu – få familjen att umgås istället för att stirra ner i sina telefoner medan ni väntar på restaurangmaten eller pustar ut på hotellet. Lite som Trivial Pursuit i appform, med frågor som passar både vuxna och barn.

Pris: Finns en enklare gratisversion, fullversionen kostar 30 kr.
Hämta i App Store
Hämta i Google Play

 

TwinGo London

Okej, nu är ju knappast London det enda resmålet man kan åka till – men om man ska dit med familjen är TwinGo London nästan ett måste. Här hänger man med tvillingarna Alicia och Theo och tar sig an kul utmaningar samtidigt som man lär sig mängder av spännande fakta. Än så länge finns bara TwinGo för London, men spelutvecklarna utlovar fler resmål längre fram.

Pris: Gratis i App Store, 30 kronor på Google Play
Hämta i App Store
Hämta i Google Play

 

Läs också våra tips på praktiska appar som underlättar resan

 

Kategorier