Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Fem skidbra tips för mobilen i vinter

2 år sedan

intro medium

Hur gör du för att mobilen ska stå pall i vintervädret? Här är fem praktiska tips.

På vintern packar många skidorna eller brädan och drar till de svenska fjällen, eller kanske till Alperna för att njuta av en semester i snön. Det kan även bli en hel del utflykter på hemmafronten för att njuta av olika vinteraktiviteter. Något som alltid hänger med på resorna är mobilen – så att man kan mäta hastigheter nedförs, hålla kontakten, ta selfies och bilder på vackra vinterlandskap samt självklart uppdatera på sociala medier. Men hur undviker man att kylan tar död på mobilen? Varje år står alla vinterentusiaster inför ett välbekant problem: Du står vid liften och försöker få tag på dina vänner. Du lyckas fiska fram luren och ser att skärmen är oroväckande svart. Du försöker få igång den men det är bara att inse, batteriet har dött av kylan. Neeej! Vad ska du nu göra?

Vinter och mobiltelefoner kan alltså bli en riktigt kylig dejt. Batteriet töms snabbare vid minusgrader – och det finns även risk för att tappa den i snön. Men det finns lite värmande hjälp. Här får du fem tips för att undvika att mobilen slänger in handduken innan dagen är över!

Håll mobilen varm – men inte för varm

För att en mobil ska må bra bör den ligga på mellan 10 – 40 grader. Även om det vore önskvärt så kan den dock inte reglera värme och kyla själv. Är du ute mycket i backen eller spåret så funkar exempelvis en ficka nära kroppen.

Packa in telefonen

Kan tyckas lite galet men använder du luren mycket under dagen är det bra med skydd och isolering. Du får ett enklare grepp och kan enklare hålla temperaturen.

Stäng av onödig uppkoppling

En telefon använder mycket ström för att söka efter och ansluta till nätverk. I skidspåret är du långt ifrån både Wi-Fi och Bluetooth – stäng av båda. OBS! Slår du på flygläge kan du fortfarande behöva avaktivera ex. Wifi.

Avaktivera onödiga tjänster

Uppdateringar och tryckknappar använder inte mycket ström i sig – men under en hel dag krävs det fortfarande att lite av batteriet håller uppdatering av ex. mailen och kalendern. Fundera därför på vad som är viktigt att hålla sig uppdaterad kring och vad som kan vänta.

Ladda inte en kall telefon

Om din telefon fryser efter en lång dag i backen så är det bra med en nypa tålamod, vänta med att ladda den tills den nått rumstemperatur. Då håller batteriet längre och du minskar risken för skador på både batteri och mobil.