Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Tennislegender i Filmbutiken

3 år sedan

Få svenska idrottare har nått samma stjärnstatus som Björn Borg. 36 år efter att han avslutade sin tenniskarriär kommer nu den guldbaggebelönade filmen till Filmbutiken. Det är en fantastisk skildring med ikoniska ögonblick och en känsla av att få följa med bakom kulisserna.

I Huvudrollerna ser vi Sverrir Gudnason som Borg och Shia LaBeouf som McEnroe när de möts under Wimbledon 1980. Vid sin sida har Björn sin blivande fru Mariana, spelad av Tuva Novotny. Men vi blickar även bakåt till Borg i tonåren där han är fylld av ilska som han inte kan kontrollera på planen. Det blir Stellan Skarsgård, i rollen som Lennart Bergelin, som tar Björn under sina vingar och följer honom som tränare genom karriären.

Det är tydligt redan från början att det det är två motsatser som ställs mot varandra. Gentlemannen mot rebellen. En samlad Björn Borg utan en känsla i åsyn. John McEnroe med hela sitt känsloregister för världen att se. Borg – älskad av publiken. McEnroe – utbuad så fort han sätter sin fot på planen.

Du behöver inte vara det minsta intresserad av tennis för att fångas av Borg. Det blir aldrig långtråkigt med tennismatcherna som är snyggt filmade och spännande – speciellt om man inte har koll på hur matchen i fokus kommer sluta. Det var en nagelbitare 1980 och det är en riktig nagelbitare nu.

Hyr Borg i Filmbutiken redan nu och passa på att se Stellan Skarsgård snacka om rollen som Lennart ”Labbe” Bergelin här nedan.

I Filmbutiken finns det mängder av titlar som du kan njuta av redan nu – se nyheterna eller en gammal goding. Med Tv från Telia hyr du direkt i din tv och behöver inte flytta dig från soffan mer än för att fylla på chipsskålen. Med Play+ kan du titta när och hur du vill i din mobil, surfplatta eller dator, läs mer om hur det funkar och hur du kommer igång på telia.se/playplus.

Länktips
* Filmbutiken
* Play+
Tv från Telia
Support för Tv från Telia