Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Lider du också av teknikångest?

2 år sedan

intro medium

Blir du frustrerad, irriterad, uppgiven eller rentav ilsken när tekniken inte uppför sig som du vill? Då är du långt ifrån ensam. Dåligt wifi och sega datorer ger 8 av 10 svenskar teknikångest och bara var femte gillar att lösa problemen på egen hand, enligt en ny undersökning genomförd av Ipsos på uppdrag av Telia.

Vi älskar vår teknik, och svenskar i allmänhet är ofta tidigt ut med det senaste, men vi vill också att allting bara ska fungera – och riktigt så smidigt är det ju sällan. Att koppla in en ny wifi-router eller digitalbox kan leda till timmar av trassel och supportsamtal när teknikgudarna är på fel humör. Barnfamiljer hör till de som känner teknikångest oftast, och var tionde svensk säger sig uppleva det varje vecka.

Det finns de som inte har något emot att brottas med teknikproblem, men de är i kraftig minoritet. Tre av fyra skulle helst slippa och vill lägga tiden på roligare saker istället. Nu lanserar Telia en tjänst som kan lindra ångesten och förbättra svenskarnas digitala hälsa.

Telia har under en period testat tjänsten Personlig tekniker som nu rullas ut brett på 42 orter runt om i landet. Det går helt enkelt ut på att en teknikälskande (och kunnig!) medmänniska kommer hem till dig och löser dina tekniska problem. Det kan röra sig om allt från att maxa wifi-signalen i alla rum till att installera nya program på datorn eller hjälpa dig komma igång med den nya mobilen. Rör det digital teknik och ställer till problem så kan din Personliga tekniker lösa det.

Läs mer om Personlig tekniker här.

Kategorier