Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Årets filmfavoriter 2017

3 år sedan

2017 har varit ett riktigt pang-år i Filmbutiken  med spänning, skratt och äventyr. Så vilka var de bästa filmerna året som gått? Här hittar du de 10 populäraste filmerna.

10. Dumma mej 3
Vi inleder listan med några av våra favoriter – Gru med familj och Minionerna såklart. Vi får möta en ny figur, skurken Balthazar Bratt, en före detta barnstjärna som nu vuxit upp… och visar sig bli Gru mest formidable motståndare hittills.

9. Inferno
Tom Hanks och den tredje filmen om Robert Langdon är en av årets mest populära thrillers. Langdon vaknar med minnesförlust i Italien och tillsammans med sin läkare försöker han få tillbaka sitt minne och samtidigt stoppa en global konspiration.

8. Storkarna
De animerade barnfilmerna dominerar topplistan och Storkarna hamnar på åttonde plats. En gång i tiden levererade storkarna bäbisar till människorna, numera levererar de paket för ett stort internetföretag. Junior är en stork på väg upp i karriären tills ett litet misstag håller på att rasera allt.

7. Jack Reacher: Never Go Back
Självklart letar sig en klassisk actionrulle in bland årets bästa filmer när Tom Cruise är tillbaka som Jack Reacher. Jacks ersättare Susan Turner arresteras för landsförräderi och Jack måste frita henne. Det är bara början på en stor konspiration.

6. Kvinnan på tåget
Det här är en riktig nagelbitare baserad på boken med samma namn. Rachel Watson är besatt av det till synes perfekta par som hon varje dag ser från sitt pendeltåg som passerar parets hus. En dag får hon se något chockerande och i det ögonblicket förändras allting.

5. Bridget Jones’s Baby
Efter att ha lämnat Mark Darcy blir det plågsamt uppenbart för Bridget Jones att ”lyckliga till döden skiljer oss åt” inte alltid funkar. Bridget  bestämmer sig för att satsa på karriären och omge sig med gamla och nya vänner. Vad skulle någonsin kunna gå fel?

4. Fifty Shades Darker
Fifty Shades rullar vidare och andra delen i filmatiseringen av E.L. James böcker hamnar på en fjärde plats. Nu börjar det bli dags för omtag i väntan på att Fifty Shades Freed har biopremiär 14 februari.

3. Baby-bossen
Medaljerna går till animerad barnfilm och på 3e platsen i år har vi babybossen. Baby-bossen är berättelsen om hur nykomlingen i familjen kan vända upp och ner på hela ens tillvaro. Men det är också en hjärtevärmande historia om vikten av sin familj, berättat ur synvinkeln från en fantasifull 7-åring vid namn Tim.

2. Sing
På andra plats har vi skönsång i filmen Sing. Koalan Buster Moon chefar över en nedgången teater som sett bättre dagar. Men Buster är en evig optimist och har inga planer på att låta teatern gå i konkurs. Han satsar sina sista slantar på att återge sin teater dess forna glans genom att hålla en sångtävling mer storslagen än något annat världen sett.

1. Trolls
Högst upp på listan hittar vi den färgsprakande Trolls. Efter att jättetroll har invaderat trollbyn måste Poppy, världens lyckligaste troll, och den överdrivet försiktiga Kvist, överkomma sina olikheter för att rädda sina vänner. Tillsammans ger det udda paret sig ut på ett räddningsuppdrag fullt av äventyr och missöden, långt bort från den enda värld de känner till.

Passa på att se de populäraste filmerna från 2017 medan vi ser fram emot ett riktigt bra filmår 2018. Med rätt tv-paket  hittar du de senaste hyrfilmerna och gamla favoriter bara några klick bort i Filmbutiken. Med vår streamingtjänst Play+ tittar du när och hur du vill – i din smartphone, surfplatta eller dator. Läs mer om Play+ och hur du kommer igång här.

Länktips

Filmbutiken
* Play+
Tv från Telia
Support för Tv från Telia