Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Veckans filmtips i trailerpodden: ”Apornas planet: Striden”

3 år sedan

Det har hänt en hel del sedan Apornas planet filmatiserades för första gången 1968. En klassiker och succé för sin tid som fortfarande lever vidare med de senaste filmerna om chimpansen Caesar.

Långt borta är de fantastiska maskerna och kostymerna och istället har vi riktigt bra datoranimering. Apornas planet har kommit till liv på riktigt och det här bara början. I Apornas planet: (r)Evolution möter vi Caesar för första gången och det experiment som förändrade honom. Ett experiment som orsakar ett smittsamt virus bland människorna och rädsla för att aporna ska ta över världen.

Det har gått 2 år sen Apornas planet: Uppgörelsen när USAs armé sattes in i striderna mot de högst intelligenta aporna ledda av Caesar. Aporna har sin fästning djupt inne i skogen och verkar ständigt utsättas för människornas ondska. När Översten (Woody Harrelson) leder de amerikanska soldaterna i ett angrepp mot apornas fästning lämnar de en mängd döda efter sig.

Caesars sorg driver honom till att söka hämnd och han ger sig av efter Översten. Jakten på hämnd tar Caesar och hans medföljare långt bort från sina familjer och det samhälle de byggt upp. Det dröjer inte länge innan de får ett par oväntade följeslagare i sin jakt på soldaterna och tillsammans upptäcker de just hur grym människan kan vara.

Missa inte Apornas planet: Striden och de tidigare filmerna i Filmbutiken. Med rätt tv-paket  hittar du Apornas planet: Striden bara några klick bort och du behöver inte ens resa dig ur soffan. Med vår streamingtjänst Play+ tittar när och hur du vill – din smartphone, surfplatta eller dator. Läs mer om Play+ och hur du kommer igång här.

Länktips

Filmbutiken
* Play+
Tv från Telia
Support för Tv från Telia

Kategorier