Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Veckans filmtips i trailerpodden ”Spider-Man: Homecoming”

3 år sedan

2002 var det Tobey McGuire som svingade sig mellan byggnaderna i New York  2012 Tog Andrew Garfield över fanan med Emma Stone bredvid sig i en lite mörkare filmserie. Spider-Man: Homecoming däremot är en del av Avengers universum och till det hör en hel del humor, bland annat en uppdaterade AI-dräkt från Iron Man.

Den här gången har man skippat Spider-Mans origin story. Men ni kan den. Spindel biter high school-kille som får superhjältekrafter och kan klättra på byggnader. Inledningen blir istället en underhållande sekvens där vi får följa med Peter Parkeroch hans första möte med The Avengers. Tillsammans med den andra på Iron Mans sida försöker stoppa Captain America som slår sig fri ur gruppen – bokstavligen.

När vi träffar Peter igen har det gått några månader sen den stora sammandrabbningen och han spenderar sina dagar uttråkad i skolan och väntar på att få dra på sig sina röda trikåer. Om kvällarna gör femtonåringen sitt bästa för att hjälpa grannar och stoppa småskurkar på gatorna. Peter vill dock inget hellre än att ansluta sig till The Avengers och ta sig an sitt nästa stora uppdrag. När tillfället dyker upp tar han sin nya AI-dräkt, för att stoppa en liga som säljer vapen med utomjordiska egenskaper.

Tom Holland som Spider-Man är en fullträff – charmig och rolig. Robert Downey Jr fixar Iron Man som om han aldrig hade gjort något annat och den designerade skurken? Michael Keaton, ett utmärkt val att spela Vulture (eller Gamen för den som har hängt med sen serietidningarna).

Svinga dig mellan New Yorks taktoppar tillsammans med Tom Hollande redan nu eller passa på att se trailern här ovan. Dessutom har vi samlat Marvels hjältar i Filmbutiken. Med rätt tv-paket  hittar du Spider-Man: Homecoming bara några klick bort och du behöver inte resa dig ur soffan. Med vår streamingtjänst Play+ tittar när och hur du vill – din smartphone, surfplatt eller dator.

Länktips

Filmbutiken
* Play+
Tv från Telia
Support för Tv från Telia

Kategorier