Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Ishockeyspelaren Robin Figren: “Positivt att bilen också är uppkopplad”

3 år sedan

intro medium

Mellan matcher och träningar kör Robin Figren ofta långa sträckor själv i bil. Då lyssnar han på musik eller poddar och han är trygg i att få hjälp om något skulle hända.

Sedan maj i år spelar ishockeyspelaren Robin Figren för HV71. Han berättar att han är tacksam över att ha kunnat göra ett leverne av sin hobby. I somras plockade Robin upp sin nya Nissan Qashqai som han använder för att ta sig fram och tillbaka till ishallen om dagarna, och hem till familjen i Stockholm när han är ledig.

– Det jag gillar mest med att köra bil är friheten, att det i princip är möjligt att ta sig var som helst i världen. Jag tog körkort lite sent, och minns hur jag kände mig lite låst innan jag kunde köra själv, särskilt när jag bodde i Nordamerika där det inte gick att ta sig fram utan bil, berättar Robin.

Som ishockeyspelare har Robin bott på många orter i Sverige. Efter att ha varit forward i Frölunda, där han bland annat var med och vann SM-guld, har han nu flyttat från Göteborg till Jönköping.

– När jag åker mot en match brukar jag lyssna på något som väcker mig till liv och får mig i stämning. Mestadels någon form utav glad gubbrock, typ Springsteen eller country. Efter en match eller träning är det skönt att bilen alltid står utanför ishallen så att jag kan ta mig hem snabbt, säger Robin.

I sin Nissan Qashqai har Robin installerat Telia Sense och uppskattar att ha wifi i bilen. Det är särskilt bra på resorna till Stockholm för att kunna streama musik och poddar utan att ta slut på data på mobilen. Robin och hans flickvän är särbos, så det blir ofta att han åker bil själv och brukar då få tiden att gå snabbare på långresor med program som P3 Dokumentär.

– Idag är så mycket i våra liv uppkopplade, så jag ser det som en positiv utveckling att bilen också är det. Det medför även att säkerheten hela tiden blir bättre. Nu får jag ett meddelande på mobilen om något händer med bilen när den står parkerad. Sen är det skönt att det finns en tjänst som vägassistans om något skulle hända när jag är ute och kör, eftersom jag ofta är själv, säger Robin.

Robins flickvän blev särskilt intresserad av att bilen med hjälp av Telia Sense kan logga bilsträckor automatiskt, något hon idag gör manuellt när hon kör mycket i jobbet.

– Själv ogillar jag att köra i mycket trafik, men jag har turen att ha ett jobb som låter mig köra på mer behagliga tider när det är mindre bilar ute. Ibland tänker jag att mitt jobb är som vilket jobb som helst. Samtidigt förstår jag att det är lite speciellt när man väl gör mål och får tusentals människor att ställa sig upp och applådera, avslutar Robin.

FAKTA:
Namn: Robin Figren:
Ålder: 29
Bor: Jönköping
Jobb: Hockeyspelare i HV71
Bil: Nissan Qashqai, årsmodell 2017
Så är jag som bilförare: Lugn och eftertänksam
Har jag alltid i bilen: Tuggummi och en flaska vatten

Kategorier