Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Fotografen med många titlar

3 år sedan

I höstens första avsnitt av Trailer får vi möta seriegalningen Bingo Rimér. Han var så road över att alla idag skriver ut sina titlar att han själv valde att göra samma sak: fotograf, influencer, konstnär, entreprenör, föreläsare och Iron man.

När Bingo var yngre ville han bli Hollywood-producent. Tillsammans med några skolkompisar filmade han flera olika typer av filmer, bland annat krigsfilmer och små snuttar. Filmkameran hade de lånat av en kompis mamma som arbetade på Expert.

Så Bingo, vad är det du tittar på just nu?
– Jag har kört igenom de flesta stora, allt ifrån Sopranos till 24. Men just nu tittar jag på Westworld som jag inte riktigt trodde på, jag kunde inte förstå den. Jag har sett mycket av HBO Nordics serier, de har ju ett stort utbud av bra serier. Jag förstod inte innebörden av den, men när man kom in i den så är den ju väldigt fascinerande och välproducerad och den är snygg.

Bingos topp fem tv-serier:
Breaking Bad 
Sopranos
Game of Thrones 
Sons of Anarchy
Ray Donovan

– Fast den där topp fem blir lite klyschig nästan. Alla har väl typ samma topp fem. Det är de här grabbiga serierna. Men ibland får man kompromissa lite. När jag bodde med Katrin kollade vi på den där The Affair, där man får två perspektiv hela tiden. Den var bra. Men om jag skulle nämna några andra så blir det True Detective, Bloodline och Black Mirror.

Har du sett den nya Twin Peaks som kom tidigare i år? Om inte, se den ikväll, den är sjukare än den första.
– Jag känner mig inte redo för Twin Peaks ikväll. Ibland så vill man inte riktigt börja. Som när jag började titta på 24 och man kommer inte ur det. Det är som när man börjar på en chipspåse eller ett paket glass, det går inte att sluta. Man får typ ont i huvudet och ont i ögonen och man bara håller sig vaken. Det är så hemskt.

Bingo har alltid varit genuint intresserad av film. När han växte upp tyckte han att det var väldigt häftigt att hans mamma var hemma på Lidingö och gick luciatåg för Nils Petter Sundgren som var dåtidens filmguru. Men Bingo fascineras också av film utifrån ett kreativt perspektiv, både hur man filmar och producerar men även hur man sedan paketerar och distribuerar.

Bingos filmtips:
The Hangover
Very Bad Things
Medan vi faller
Sin City
Lion

– Jag har kollat på en eller två säsonger av Gåsmamman. Där kan jag ju fascineras över hur fruktansvärt dåligt skådespeleri det är, jag tycker verkligen att det är dåligt. Alltså, Alexandra Rapaport är helt okej, men jag tycker att det blev väldigt påtagligt när Midnattssol gick på SVT. Jag kollade på båda samtidigt och de rör sig lite i samma genre men det var en helt annan kvalitet. Midnattssol tycker jag var en fantastisk produktion och välregisserat och väldigt bra. Det var en hög svensk standard. Det var ju Måns och Björn som gjorde den! Min svåger Linus Sandgren har jobbat med dom. Linus har filmat många stora filmer och fick en Oscar för La La Land. Vi i familjen är ju så stolta. Han ska ta med den hem till jul så familjen får se den.

Vill du veta mer, lyssna på hela avsnittet av Trailer.

Pauls tips:
The Wire
Mindhunter
American Horror Story

Kategorier