Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Telia Sense gör bilägandet roligare

3 år sedan

Gör bilägandet enklare och roligare med Telia Sense. Och det är enkelt fixat, med hjälp av en hårdvara i bilen och Telia Sense-appen i mobilen öppnas en hel värld av nya möjligheter, oavsett om du har en ny eller äldre bil. För du behöver inte ha den senaste bilmodellen för att det ska funka. Även upp till 15 år gamla bilar kan få nytt liv. 

Hitta tillbaka till bilen

Brukar du skriva upp vilken sektion på Ikea eller Ica Maxi du parkerade på? Eller du kanske anlände i ottan till en tom parkering på Legoland, för att på eftermiddagen inte ha en aning om var du gjorde av bilen? Eller så är du helt enkelt disträ. I Telia Sense-appen ser du direkt var du, eller kanske partnern eller barnen, lämnade bilen senast. Rör bilen på sig fast den inte borde? Då får du en varning i appen.

Säker körning lönar sig

Genom att hålla rätt hastighet blir bilfärden både säkrare och mer miljövänlig. Med tjänsten eco-drive i Telia Sense får du hjälp att hålla rätt hastighet och anamma en säkrare körstil. Det lönar sig på flera sätt, inte minst genom att lugnare körstil betyder mindre bränsleåtgång. En win-win-situation för dig, omvärlden och miljön alltså!

Rullande hotspot

Med Telia Sense blir din bil en rullande wifi-hotspot. Hårdvaran har inbyggt 4G-modem och i abonnemanget ingår 20 GB datatrafik per månad. På långresan är det bara att koppla upp resenärernas telefoner, datorer och plattor och surfa för glatta livet. Funkar minst lika bra för den som behöver jobba utanför kontoret.

Förenkla parkeringen

Genom samarbetet med Easy Park slipper du leta parkeringsautomater när du ska parkera. Istället aktiverar du parkeringen i Easy Parks app och när bilen sedan börjar rulla igen avslutas parkeringen automatiskt. I Stockholmsområdet får du dessutom en varning om du råkat parkera där parkeringsförbud råder.

Service i rättan tid

Långt ifrån alla har stenkoll på när det är dags att lämna in bilen på service. Men genom att skicka data om hur bilen mår, med ditt medgivande förstås, kan en serviceverkstad agera proaktivt och förutse när bilen behöver servas. Med Bilia i Telia Sense-appen kan du enkelt boka tid för service och hitta till närmaste Bilia-verkstad.

Bekymmersfri besiktning

Bilprovningen är en annan servicetjänst i Telia Sense-appen. När en automatisk påminnelse kommer är det enkelt att boka tid eller se drop in-tider i appen. Du hittar också smarta råd inför besiktningen och får såklart även hjälp att hitta till din närmaste Bilprovningen-anläggning.

Automatisk körjournal

Telia Sense-appen loggar automatiskt körsträckor när du använder bilen. Det här är en praktisk funktion för företagare, men även som privatperson kan det vara intressant att se hur mycket och hur ofta bilen faktiskt används. Det enda du behöver göra är att ange om resan var privat eller i jobbsyfte.

Läs mer om Telia Sense här.

(Foto: Johnér / Maskot bildbyrå)