Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

We Are Voice vill slå världsrekord och digitalisera kör Sverige

2 år sedan

Om ni hörde Traileravsnittet med Martin Rolinski så fick ni höra lite om hans senaste projekt, We Are Voice. Vi blev självklart lite nyfikna då det handlar om två stora saker – att försöka slå världsrekord i skapa världens största kör vid en livekonsert samt digitalisera hela kör Sverige, allt genom en mobil app.

We Are Voice startades av vännerna Martin Rolinski, Simon Ljungman och Fredrik Berglund. Simon och Fredrik har jobbat med körsång under många år och sett ett stort behov av en gemensam plattform när det gäller att kommunicera med varandra inom kören, men även dela arrangemang och musikfiler.

När Martin fick uppleva den kraft som finns inom körsång (genom Körslaget) så fick även han en idé om att skapa fysiska och digitala mötesplatser för körvärlden. Tillsammans började de tre spåna fram en plattform och en konsertupplevelse där alla behov för stämsång skulle kunna tillgodoses. Det var så We Are Voice kom till.

Tillsammans bygger de en digital mötesplats
We Are Voice är ett initiativ med en ny digital mötesplats som ska underlätta vardagen för Sveriges alla körsångare och körledare. Mötesplatsen finns i form av en app som består av dels en kommunikationstjänst och dels en streaming-musiktjänst.

I deras konceptet ingår även en unik körkonsert på Friends Arena där publiken är artisterna och artisterna är publiken och det är där de tänker försöka slå världsrekord.

En mobilapp som träningsverktyg
Med deras mobil app kan du öva inför konserten på Friends Arena den 4 november – där kommer samtliga låtar i repertoaren att laddas upp både som noter och som stämfiler. Appen kan laddas ner till din telefon eller surfplatta. Det gör du via App Store eller Google Play.