Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Skådisen som älskar dokumentärer

3 år sedan

I veckans avsnitt av Trailer möter vi skådespelerskan, författaren och Hollywood-fantasten Cissi Forss. Hon började som en teaterapa i lågstadiet, har nu en förkärlek för dokumentärer och skulle mer än gärna spela en brittisk adelstjej.

– Alltså jag måste ju säga… Big Little Lies. Jag var faktiskt i Los Angeles när Alexander Skarsgård filmade den. Så jag satt på en middag med honom och så började han berätta att han höll på och filmade den här serien med Nicole Kidman. Och jag bara kände, men herregud vad spännande! Så när den väl kom ut var jag tvungen att se den. Men min kille var lite motsträvig, för han gillar lite mer Game of Thrones och Ballers. Så det dröjde lite innan jag fick med honom på tåget. Men det är nog en av de bästa serierna jag någonsin sett.

Cissi var en teaterapa när hon var liten. Redan i första klass samlade hon ihop andra barn och satte upp pjäser som de hittade på. Detta fortsatte sedan i tre års tid, med en föreställning varje fredag där Cissi var skådespelare, regissör och projektledare.

Idag tycker hon om att medverka i både tv-serier och filmer, men säger att tv-serier kan vara lite extra luriga. Ett exempel är Black Widows som Cissi har gjort två säsonger av där de tre huvudkaraktärerna kommer från Sverige, Norge och Danmark samtidigt som serien spelas in i Finland. Det blir många språk att hålla reda på då!

Vad ser du för filmer och serier själv om du sitter hemma?
– Jag gillar ju dokumentärer väldigt mycket. Jag älskar att läsa böcker också om människor som levt. Att man får nåt med sig, inte bara fiktion. Fast Morden i Midsomer måste man ju se. Det tittar man ju på bara för att det är så mysigt och nostalgi – det är sommar.

Vi såg den här The Handmaid’s Tale. Fasen vad välgjord, riktigt riktigt bra! Jag tror att det som är nyckeln med tv-serier är att man verkligen lär känna karaktärerna. För då vill du följa dem. I långfilmer hinner man inte riktigt det. Sen måste jag ju säga Skam. Det är en serie som jag har kollat mycket på, eller jag har kollat allt! Den är bara genialiskt gjord och det är så smart dialog.

Cissis tipsar om:
O.J. Simpson: Made in America
Making a murderer
Big Little Lies
The Handmaid’s Tale
Skam

Om Cissi själv fick välja en tv-serie att vara med i skulle det vara The Crown, som handlar om Elizabeth II:s första tid som drottning. Hon tycker om att det skildrar något som har hänt på riktigt och tänker att det vore fantastiskt att vara med i den serien. Cissi ser sig själv spela antingen någon aristokrat som är bästis med drottningens syster eller kanske en bondflicka.

Har du några favoritskådespelare eller regissörer som du gärna vill se?
– Ja, Michelle Williams. Hon är en sån skådis som jag tycker om att se. Hon har någonting jättefint i sig. Hon är väldigt musikalisk, i känslan. Man ser att det sker där på något vis. Det är inte inövat eller uttänkt, utan hon är väldigt fri. Det är som en melodi. Jag blir väldigt berörd av det. Hon är fantastisk.

Filmer med Michelle Williams:
Brokeback Mountain
Blue Valentine
My week with Marilyn
Manchester by the Sea

Cissis gamla godingar:
Rapport till himlen
Sunes jul
Bert

Veckans film: Fast & Furious 8
Cissis pojkvän älskar bilar och action, och självklart tittar de tillsammans. Så vad passar bättre än veckans filmtips med den actionladdade Fast & Furious 8. Snabba bilar, terrorister och en hel massa action. Vi håller nog med om att Fast & Furious-filmerna blir lite av allmänbildning nu när den åttonde filmen i serien kan streamas.

Läs mer om filmen här

Vill du veta mer, lyssna på hela avsnittet av Trailer.

Kategorier