Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Wrestlingfantasten

3 år sedan

Denna vecka gästas podden Trailer av skådespelaren och komikern Messiah Hallberg. I detta avsnitt får vi även ta del av hans stora intresse för wrestling, tv-serier och film. Senare i höst kommer vi se honom i ett av de ny inspelade avsnitten av Släng dig i brunnen.

– Jag är nog en av de sista som tittade på tablå-tv. Jag gillade när någon annan styrde vad jag skulle titta på. Jag tycker att det finns något fint i det som är svårtillgängligt.

Redan i början av 90-talet började Messiahs intresse för wrestling och han följer sporten än idag via streamade tjänster via sin dator.

Kan wrestling bli stort i Sverige?
– Njae vi vill inte bli lurade i Sverige. Chimären att det framställs som om att det är på riktigt fast det inte är det.

När upptäckte du att du var rolig?
– Det var i skolan. Jag var en klassisk sportkille med pottfrisyr som var väldigt blyg. Men jag märkte att i mindre grupp fungerade det för mig att hålla låda.

Hur ser du på tv idag?
Jag slukar serier så mycket jag kan. Nattar barnen och sedan ligger man och plöjer serier i sängen med dubbla kuddar. Det är väl så man umgås? 🙂

Hur skapar man bra saker?
Det finns en bra scen från Seinfeld när Jerry och George skriver en pitch om ingenting som är fruktansvärt kul. Varför är den kul? Jo för den handlar om just ingenting. Den är perfekt när man ska starta igång ett nytt projekt. Otroligt inspirerande.

Skam är en sådan serie som har fångat en hel generation. Den är helt suverän för inte bara ungdomar utan även för oss vuxna.

Vad gillar du för typ av humor?
– Jag gillar när det finns ett mörker i det. När man ser på The Office blir man osäker på om det är en dokumentär eller inte. Den brittiska är en serie som inte söker skrattet. Jag gillar både men om jag måste välja så är den brittiska bäst. Den amerikanska är mer rapp och har mycket mer med skratt.

En annan serie som är helt brilliant är Silicon Valley på HBO. Den är verkligen skickligt gjord. Super-fånig men jättekul.

Bästa serier:
Intreatment
Blood line
The Affair

Humor serier:
Seinfeld
Vänner
Modern family
The Office (US + Brittisk)
Veep
House of Cards
Silicon Valley

Stand-up
Sarah Silverman
Norm mcDonald
Jim Jefferys
Luis CK

Messiahs favoritfilmer:
Magnolia
La bella rolig innan den blir tragisk
Hamnstad – ingmar bergman
Bridsmaids
Bruno
Borat
Ali J
The dictator

Har serier blivit mer accepterat nu än tidigare?
– Ja förr så kunde ju inte riktiga skådespelare tänka sig vara med i serier. I serien Big Little Lies (Messiah och Paul pratar om en helt annan serie som heter Pretty Little Liars men som sagt det ska vara Big Little Lies) som har flera stora kända Hollywood skådespelare som tidigare inte alls hade varit intresserade.

Vi kan se detta även i svenska serier som i Finaste familjen där Andreas T Olsson (som i vanliga fall är en Dramaten skådespelare) gör en av birollerna. Eller i Bonusfamiljen där komikern Petra Mede gör en ren dramaroll som en frånskild mamma.

Veckans film: Life
Filmen Life berättar historien om den internationella rymdstationen som är i framkanten när det gäller en av de viktigaste upptäckterna i mänsklig historia: det första beviset – livet på Mars. När besättningen börjar undersöka upptäcker de att varelserna är mer intelligenta än vad de trodde från början.

Filmen är regisserad av svenske Daniel Espinosa och vi ser bland annat Rebecca Ferguson, Ryan Reynolds och Jake Gyllenhaal i huvudrollerna.

Läs mer om filmen här:

Vill du veta mer, lyssna på hela avsnittet av Trailer.

Kategorier