Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

10 smarta resehacks för familjer

12 månader sedan

Att resa med barn ställer speciella krav på planering och strategi. Små enkla knep kan ge stora räddningar. Här 10 smarta resehack som kan göra familjeresan smidigare och roligare.

 

1. Packa en extra powerbank
Små enkla knep kan göra stor skillnad. Till exempel genom att ha med sig en powerbank, om telefonen skulle ladda ur när du som minst vill. En snabb räddning mitt under resan eller i vandringsleden.

2. Gör ett pärlarmband med ditt telefonnummer
Pärla armband med era telefonnummer på till barnen. Då behöver ni inte oroa er om barnen springer bort, att de inte kan era telefonnummer. Är de riktigt små, blir det också enklare för den hjälpande främlingen att veta vem de ska kontakta.

3. Ta med en ziplock-påse
Gör er egna lyxiga flygplansskärm eller bil-tv. Lägg i telefonen eller surfplattan i en klar påse och häng upp den på sätet framför. Tryck på play och vips så har ni och era barn egna skärmar och kan välja själva vad ni vill se.

4. Ladda telefonen i Tv:ns USB-uttag
Igen adapter? På dagens hotellrum finns det i åtminstone 99 procent av fallen en TV och de har nästan alltid en USB-ingång på baksidan. Så, för att ladda din telefon tar du helt enkelt bort nätdelen från din laddare och kopplar in USB-kabeln direkt i Tv:n. Det kan ta lite längre tid än när du laddar i ett eluttag, men om du låter den sitta över natten kan vi nästan garantera att mobilen är fulladdad på morgonen igen.

5. Spara i offlineläge
Visste du att det går att spara ner filmer, serier och kartor i offlineläge? Det är ett supersmart sätt att spara data på eller för att kunna titta på barnens favoritfilm under tiden ni är i luften.

6. Undvik smuts i bilen
Placera muffinsformar i bilens mugghållare. Där kan ni ha snacks, godis eller bara förvara skärp. Då blir det inte smutsigt i bilen och enkelt att städa iordning när ni kommer fram.

7. Rulla kläderna
När man är och reser med barn är det mycket som behöver packas med. Plats-bristen är ett faktum. Genom att rulla kläderna undviker ni skrynkliga kläder och undviker extrajobbet med att stryka iordning det när ni kommer fram. Det är väldigt platseffektivt och på så vis får ni lätt med er det där extra plagget ni ville ha med till er själva!

8. Packa smart
Vik in strumpor och underkläder i tröjor till små paket. Det blir ett fiffigt sätt att undvika att barnen tappar bort strumporna. Dessutom tar det upp väldigt lite med plats och ni har klart dagens kläd-paket till barnen snabbt och enkelt.

9. Ladda telefonen snabbare

Har ni ont om tid? Maximera tiden genom att slå på flygplansläget på telefonen. På så sätt hinner den laddas upp snabbare. Mobilen har blivit en så pass central del av oss att laddaren kan liknas vid en livsnerv. Mobilen och laddaren hamnar i topp på alla packlistor och blir nästan viktigare än att få med tandborsten.

10. Ta med ett grenuttag
När man är på resande fot kan det vara svårt att hitta eluttag. Speciellt så det räcker till alla. Genom att ta med ett grenuttag kan alla i familjen ladda sina tillbehör samtidigt, utan att behöva vänta.

Titta på filmen och se hur vi gör!

Kategorier