Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Veckans filmtips i Trailerpodden ”Logan”

3 år sedan

Ett nytt avsnitt av Trailer är här med Calle Shulman som gäst hos Paul. Missa inte när de snackar tv, film och serier i veckans avsnitt av Trailer-podden. Filmtipset den här gången tillhör en av superhjältegenrens största filmserier. X-men återvänder med en av våra favoritmutanter – Logan aka The Wolverine.

Gillar du superhjältar och framför allt X-Men? Då är det här filmen för dig i sommar! I Logan får vi möta en mer åldrad Wolverine men också en helt ny mutant. Eller varför inte köra ett helt maraton med dina Wolverine-favoriter? Den första X-Men-filmen gick upp på bio år 2000 och det har hänt en hel del de senaste 17 åren. Hugh Jackman har dessutom sagt att det är sista gången han förvandlas till Wolverine så passa på att se hur det hela slutar för en av tidernas bästa antihjältar.

I superhjältarnas universum fortsätter X-men-världen att växa. Där X-men Origins: Wolverine gav oss Logans bakgrundshistoria så ger Logan oss en bild av en dystopisk framtid. Det är en härjad superhjälte som möter oss och man känner igen mycket av en tidig Logan. Det här ska vara den film som mest liknar serietidningarna från 90-talet – med allt vad det innebär.

Det är inte bara en sargad Logan som är med i filmen. Han bor på en gård, på mexikanska sidan av gränsen till USA, där han försöker hand om en gammal och sjuk Charles Xavier. Professor X är klassad som ett massförstörelsevapen och Logan håller honom gömd samtidigt som han tar hand om medicineringen. Planen är ge sig av med Professor X, för ett liv i lugn utan regeringen i hasorna, men blir avbruten när Laura dyker upp.

Det är här vi möter den nya, unga mutanten – i en värld där det knappt finns några mutanter kvar. Hon är mer lik Logan än de skulle önska och 15-årsgränsen på filmen finns där av en anledning. Huvuden kommer bokstavligen att rulla. Precis som Logan en gång var jagad förföljs nu Laura av militärer. Hon behöver hjälp att ta sig till en frizon och det blir starten på en blodig road trip.

Spana in trailern här ovan i väntan på att Logan har premiär i Filmbutiken 17/7.  Med Tv från Telia hyr du filmen i din TV direkt från soffan. Vill du hellre titta i mobilen, surfplattan eller datorn gör du det enkelt med vår streamingtjänst Play+. Passa på att lyssna på Calle i Trailpodden för ännu mer inspiration och tips om vad som finns att titta på just nu.

Länktips

* Trailer-podden
* Filmbutiken
* Play+
Tv från Telia
Support för Tv från Telia

Kategorier