Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Medieprofilen som inte har någon tv

3 år sedan

I veckans avsnitt får vi träffa entreprenören och mediepersonligheten Calle Schulman. Idag arbetar Calle med PR, reklam och produktion för framför allt sociala medier. Själv äger han ingen tv men han en fet iPad som han använder flitigt för både serier och film.

– Ibland tittar jag på filmer som jag har sett förut. Då kan det ta fem till sex kvällar innan jag har sett klart, men det gör inget. Det är ju rätt mysigt.

Calle ser 70% på serier och 30% på filmer. Ingenting annat. 0% sport det är han helt ointresserad av. Ser en del barnprogram med sina barn men det är ju oftast på deras iPads. De har sina egna och har haft det sedan de var riktigt små.

– Jag har fått kritik kring detta på bland annat Instagram, men jag anser att om de inte får ta del av den nya tekniken så kommer de bli digitalt handikappade. Jag vill ju bara skapa de bästa förutsättningarna för mina barn.

Idag tittar vi mer än någonsin på tv. Iallafall om man tänker sig att tv är det samma som rörlig bild. Alla säger att de inte tittar på tv längre, men det handlar nog om att man inte tittar på tablå-tv eller på en stor tv-skärm. Men titta streamat på din dator, din surfplatta eller din mobil, det gör du mer än någonsin.

För er som inte vet så har Calle samarbetat med Kanal 5 och producerat skandalsåpan – Kungarna från Tylösand med bland annat Joakim Berg ”Jockiboi” och Nemo Hedén.

Calles tips på vad ni ska streama just nu:
Skam
The Shining
Cocktail
Top Gun
Rocky filmerna
Narcos
Stranger Things
13 Reason Why
A Night of
Westworld

Pauls tips på vad ni ska streama just nu:
Twin Peaks ( de nya avsnitten)
Fargo
Stranger Things

Ibland kan det vara jobbigt och vänta på en ny säsong. Då är det bra och börja på en serie som är slut så att man har hur många avsnitt som helst och titta på.

Snacket går att det planeras en uppföljare till Top Gun. Detta är en ikonisk film som faktiskt håller än idag. Bara musiken är ett kapitel för sig.

Hur ser du på framtiden?
– Jag tror att AI-maskiner kommer ta över och göra egna filmer framöver. På riktigt så tror jag det. I och med mer avancerad AI-utveckling så snackas det om bland annat en arbetsgrupp som kommer försvinna – fotomodellerna.

Varför? Jo, via AI-teknik så kommer du kunna göra AI-modeller som kan skapas utefter avancerade algoritmer. Likaså måste det kunna göras för film och serier.

Så låt oss komma tillbaka till detta ämne om 30 år så får vi se om Calle har rätt.

Annat bra som är sevärt?
House of Cards
Bron
Midnattssol

– Jag hämtar mycket inspiration från mina barn när det gäller hur de tittar och använder sig av rörlig bild.

Mina barn tittar massor på youtube. Barnen tittar mycket på Youtube, de kan bli helt fastnaglade framför skärmen när någon klär ut sig i dåliga spindelman eller Elsa kostymer.

– Jag tror att vi kommer få se mindre reklam på Youtube så som den är idag i framtiden. Jag tror mer på att det kommer vara gammaldags produktplacering som gäller.

Marvels superhjältar
Avengers
Blade
Captain America
Daredevil
Fantastic Four
Ghost Rider
Guardians of the Galaxy
Hulk
Iron Man
Kick-Ass
Punisher
Man in Black
Spider Man
Thor
Wolverine
X-men

Vilken serie genre gillar du bäst?
– Jag måste säga att jag gillar serier med mörka mord så som Michael Connellys Harry Bosch som är producerat av svenske Henrik Bastin.

Har du några drömmar om Hollywood?
– Drömmar har man ju alltid, men jag håller inte måttet. Däremot är det så kul att det går bra för flertalet svenskar som Alicia Vikander, Fares Fares, bröderna Skarsgård osv. Listan kan bli hur lång som helst.

Veckans film: Logan – the Wolverine
I den tredje X-men filmatiseringen ser vi superhjältar brottas med vardagliga problem. En tilltygad och alkoholiserad Logan arbetar som chaufför och tar hand om gamla sjuka Professor X. En dag får Logan förfaren om att skjutsa Laura till kanadensiska gränsen. Vem är Laura och vad har hon för krafter som Wolverine (Järv). Filmen har fått jättebra betyg även på Imdb.

Läs mer om filmen här:

Vill du veta mer, lyssna på hela avsnittet av Trailer.

Kategorier