Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Veckans filmtips i Trailerpodden ”Jackie”

3 år sedan

Nu är nästa avsnitt av Trailer-podden här och denna gång är det Sandra Beijer, Niotillfem, som snackar film och serier med Paul. Sandra har ett helt gäng serietips till dig som du inte får missa. Och vi tror nog att hon verkligen skulle uppskatta 60-talsmodet i Jackie, med Natalie Portman i huvudrollen.

Familjen Kennedy är så nära kungligheter som USA kommer utan en riktig kungafamilj. De är antagligen den mest kända och omtalade President-familjen i USAs historia även om de börjar få konkurrens efter de senaste mandatperioderna. I Jackie följer USAs first lady under dagarna efter att hennes man John F. Kennedy mördas.

Filmen baseras på en intervju som Jackie Kennedy gjorde med The Times dagarna efter sin makes mord. Mitt i sorgen är hon fast besluten att hennes make ska gå till historien och bli ihågkommen för sin tid som president. Hon planerar en gigantisk och dyr procession till sin makes begravning – med hela världen som åskådare.

Natalie Portman sätter ribban och gör ett slående personporträtt av Jackie. Hon är den lyckliga presidentfrun som renoverar Vita Huset, den otröstliga hustrun som bestämmer sig för att planera en begravning som aldrig kan glömmas och vandrar ensam genom Vita huset. Det är mörkt, vackert och riktigt bra gjort.

Passa på att se Jackie redan nu – hyr den direkt i din tv med Tv från Telia eller i Play+ på din mobil, surfplatta eller dator där och när det passar dig. Läs mer om Play+ och hur du kommer igång här! och lyssna på Sandra Beijer i Trailer-podden för mängder av tips på vad du bör se i sommar.

Länktips

* Trailer-podden
* Filmbutiken
* Play+
Tv från Telia
Support för Tv från Telia

Kategorier