Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

All-ätande Glee fan

3 år sedan

I veckans avsnitt får vi möta bloggaren, författaren och serie-galningen Sandra Beijer som driver en av Sveriges största bloggar Niotillfem med över 170 000 besökare per vecka. Hon har även vunnit Guldägget 2012 för sitt samarbete med NK och har arbetat på kända reklambyråer som Garbergs, Kirshenbaum, Bond, Senecal + Partners och Weiden + Kennedy i Stockholm och i New York.

– Jag kollar jättemycket på serier, jag kollar på allt högt och lågt på min dator. Jag har med den överallt när jag förflyttar mig, i sängen, i vardagsrummet, ja även i duschen.

Sandra ser även på tv-program som På spåret, Sveriges mästerkock, Sveriges yngsta mästerkock, ja allt som finns att tillgå på TV4-Play.

– Halva nöjet är att snacka om serier med andra, säger Sandra. Hon tycker att vi ska prenumerera på HBO för att allt bra finns där.

Två serier som Sandra pratar om som hon gillar är The Handmaid’s Tale och Westworld. Båda är två fantastiskt producerade serier som har intressanta historier på sitt sätt. Hon gillar mycket drama och gärna sådant som får bra kritik från andra.

Bästa serierna genom tiderna är Breaking Bad och Big Love. Breaking bad handlar om en lärare som spårar ur och Big Love om en mormonfamilj som lever i polygami.

Om du skulle göra en egen serie
– Då skulle det vara en dramaserie med mat, typ två kockfamiljer med flera vackra mat scener, med kärlek och med lite övernaturliga delar i stil med Wes Andersson.

När vi pratar om övernaturligt som kommer Paul och Sandra in på serien Twin Peaks. De gamla avsnitten Sandra sett i sin helhet flera gånger, men endast två av de nya som precis har lanserats.

Vissa serier kräver koncentration
– I vanliga fall är jag är klassisk Candy Crush spelare som lägger Wordfeud eller Candy Crash samtidigt som jag tittar på en serie. Därför kollar jag gärna på lättillgängliga serier som Parks and Recreation, The Office (US) och Curb Your Entusiasm.

Sandra älskar verkligen film men just nu är det mer serier som gäller.

Bästa serierna just nu:
The Handsmaid’s Tale
Master of None
Big Little Lies
Orange is the new black
Love

Bästa filmerna:
Okja
Donnie Darko
Life Aquatic
Två dagar i Paris
Stranger than fiction

Veckans film: Jackie
Efter mordet på President John F. Kennedy kämpar First Lady Jacqueline Kennedy genom sorg och trauma för att återfå sin tro, konsolera sina barn och definiera sin mans historiska arv. Jackie spelas av prisbelönta Natalie Portman.

Läs mer om filmen här:

Jackie var verkligen en stor modeikon, vilka modeikoner idag får du inspiration av?

– Stor fråga, i serier måste jag nämna Mad Men och Riverdale. De har lite samma 60-tals stil som jag tycker om.

Om du skulle få vara med i tv-serie vilken serie skulle du vilja vara med i?

– Då skulle jag vilja vara med i Glee, vara en populär cheerleader som fick hångla med alla ”jocks”.

Vill du veta mer, lyssna på hela avsnittet av Trailer.

Kategorier