Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Spotify – en perfekt underhållningsplats för dig och dina barn

3 år sedan

Ni vet väl att Spotify inte bara har en massa musik utan även sitter på ljudskatter som sagoböcker och barnboksmusik? Perfekt för dig som kanske är på resande fot och behöver underhållning för barnen, eller varför inte en stund på kvällen innan det är läggdags. Oavsett så finns det hur mycket som helst att lyssna på.

När jag var liten fanns det barnböcker som var en kombination av bilderbok och ljudbok. Dessa användes innan man kunde läsa tillräckligt bra själv, man kunde titta på bilderna och lyssna när någon berättade sagan och när det var dags att bläddra till nästa sida kom ett pling och en röst som sa ”Nu är det dags att vända blad”. Man kunde verkligen lyssna på dessa böcker om och om igen.

Lite samma känsla får jag när jag hör vad det finns för underbart material på Spotify för barn. I kategorin Barn hittar du en massa olika förslag på underhållning som är anpassad för barn. Allt från discomusik till sagor om prinsar och prinsessor. Det finns helt enkelt något för alla. Det är som att öppna en skattkista fylld med ljudskatter. Är du nostalgisk så finns det en hel del innehåll som passar både vuxna och barn. Perfekt för dig som vuxen att även berätta för dina barn om sagor som du läste när du var liten.

Lilla barnkammarboken

Astrid Lindgrens bästa visor

Barnböcker som Astrid Lindgren, Bamse, Alfons Åberg

Bästa Disneylistan på svenska!

Digster barnfilm

När jag grävde lite mer hittade jag ett riktigt guldkorn, nämligen barnboken Klas Klättermus som jag själv fick uppläst för mig som barn. Den är skriven och illustrerad 1954 av norrmannen Thorbjørn Egner. Boken handlar om Klas som är en munter poet och gycklare som bor i Hackebackeskogen tillsammans med sina vänner. Skogens största fara är den glupske Mickel Räv. Honom ska man akta sig för. Mårten Skogsmus och Bamsefar är två andra kända figurer som finns med i sagan om Klas Klättermus.

På Spotify kan du lyssna och sjunga med i alla sångerna från Hackebackeskogen.

Hoppas du hittar något nytt och lyssna på tillsammans med dina barn.

Just nu bjuder vi på 6 fria månader när du skaffar ett nytt Spotify Premium-konto via Telia >