Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Två glada skådespelande systrar

1 år sedan

Två unga systrar som tar för sig i den svenska filmvärlden. Båda bär namn som betyder glädje, båda är högaktuella i nya produktioner som Jordskott och Svart Cirkel. Happy och Félice Jankell gästar tredje avsnittet av podcasten Trailer.

Med en pappa (Thorsten Flinck) som är skådespelare och regissör och en mamma (Annika Jankell) som är programledare och journalist har Happy och Félice Jankell vuxit upp i rampljuset.

Systrarna Jankell har redan hunnit varit med i ett flertal produktioner och är kända från bland annat Percy, Buffalo Bill och jag, Från djupet av mitt hjärta, Unga Sophie Bell, 100 Code, Jordskott (första avsnittet gratis finns även på C more), Fjällbackamorden, Solsidan (finns även på C more) och den hyllade ungdomsserien Portkod.

Redan när tjejerna var sex år hade de drömmar om att bli skådespelerskor, något som deras pappa däremot inte tyckte var rätt för dem.

”Skådespelare är sorgsna människor, det är bara sorgsna människor som blir skådespelare och om du inte är sorgsen innan, kommer du att bli det….”

– Helvete, fan, jag är för glad, utbrister Happy. Jag kommer ju aldrig att kunna bli skådespelerska, jag är ju alldeles för glad.

Tur för oss att tjejerna med sitt glada lynne ändå valde att förverkliga sina drömmar. De har genom åren varit med om flertalet märkliga castingtillfällen och menar att tjejer blir annorlunda behandlade än killar och är mer utsatta. De har träffat en del oseriösa filmmakare men ser samtidigt en ljusning då det verkar som att tjejer får ta mer plats i rutan nu än tidigare. De tar upp exempel på bra produktioner som Girls, Skam och Big Little Lies.

Happy lyssnade på Sanna Lundell i Trailer som inte hade tittat på Skam, och framför en hälsning att detta är en serie som alla vuxna måste se.

Vilka serier brukar ni titta på?
– När man är inne i en serie så är det helt fantastiskt, jag kommer ihåg när jag började se OC ,One Tree Hill och Desperate Housewives. Så besatt jag var av det ett tag. Man kunde kolla på en hel box, säger Félice.

– En serie som jag tittar på nu är The Office (US) som är helt genialisk, säger Félice. En serie är som att läsa en bok, man måste ta sig igenom den. Man lär känna de olika karaktärerna och framför allt idag är serier så lätttillgängliga.

Tjejerna pratar även om succéserien Skam som är så bra gjord. De gillar att serien är snabb och snuddar vid ämnen som alla kan relatera sig till. En annan serie som Happy själv har varit med i är ungdomsserien Portkod som började som en webbserie på SVT.

Bästa serier just nu
The Affair
Big little lies
Skam
Love
Bonusfamiljen
Leif och Billy
Westworld

Bästa långfilmerna
Lion
Manchester by the sea
Moonlight

Vad gillar ni för skådespelare?
Emma Stone – La La Land, Birdman
Kate Winslet – Titanic
Jennifer Lawrence – The hunger games

Veckans film: Why Him?
Veckans film är en amerikansk romantisk komedi med fantastiska skådespelare som Zoey Deutch, James Franco och Tangie Ambrose  Filmen verkade trots det inte riktigt falla tjejerna i smaken som tyckte den verkade för kommersiell och inte heller bjöd på tillräckligt unik handling. Smak på film är ju dock väldigt individuellt och en lättsmält och rolig komedi är kanske dock precis vad man behöver! Vi känner oss mycket pepp och sugna på att se filmen Why Him?!

Läs mer om veckans film >

Félice Jankell
Aktuell: Kommer att vara med i årets julkalender

Happy Jankell
Aktuell: Kommer att vara med i nästa säsong av Jordskott (finns även på C more ) samt i Familjen Rysberg på Barnkanalen

Vill du veta mer, lyssna på hela avsnittet av Trailer.

Kategorier