Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Veckans filmtips i Trailer-podden ”Rogue One”

4 år sedan

intro medium

Har du precis som Ida Warg och Alexander Pärleros helt missat den kultförklarade Star Wars sagan? Egentligen är det ju inte så mycket att gräma sig över – nu har du hela 8 filmer att förlora dig i – och fler kommer inom en snar framtid. Rogue One: A Star Wars Story att hyra i Filmbutiken och är perfekt för dig som gillar action.

Rogue One är fristående i Star Wars sagan och ställs vid sidan av huvudberättelsen, några välkända karaktärer dyker såklart upp men det här är rebellernas historia. Den följer Jyn Erso, vars pappa tillfångatogs av Imperiet 15 år tidigare för att färdigställa ett supervapen. Hon kommer att bli en av rebellernas och motståndsrörelsens viktigaste personer. Uppdraget den här gången? Stjäla ritningarna till den välkända Dödsstjärnan.

Under 70- och 80-talet var Star Wars en del av en stark subkultur där hjältarna Luke Skywalker, Prinsessan Leia och Han Solo kämpade mot en mörk makt. Få skurkar har väl blivit så omtyckta och kända som Darth Vader och den välkända spoiler repliken Luke, I am your father. Det var tyst om filmerna som till största del omfamnades av filmfantaster och sci-fi-älskare tills nyproduktionerna kom på tal på 90- och 00-talet. De gav filmserien ett uppsving och en ny generation tog till sig även de klassiska filmerna med Harrison Ford och Carrie Fisher.

Det tog ytterligare 10 år innan vi fick återvända till George Lukas värld. Den här gången är det riktigt välgjord action i som, igen, en ny generation har upptäckt. Star Wars: The Force Awakens väcker nostalgi för den som sett originalfilmerna och fångar in ny tittare. Uppföljaren Rogue One: A Star Wars Story utspelar sig egentligen kronologiskt första av hela sagan, även om den är det senaste släppet.

Lyssna på Ida Warg och Alexander Pärleros när de pratar film och serier i Trailer-podden. De har inte upptäckte Star Wars storhet ännu men efter det här samtalet med Paul Haukka kan de nog inte låta bli. Rogue One: A Star Wars Story ser du i Filmbutiken med Tv från Telia, mobil, surfplatta, dator eller Tv väljer du själv med vår streamingtjänst Play+.

May the Force be with you…

Länktips

* Trailer-podden
* Filmbutiken
* Play+
Tv från Telia
Support för Tv från Telia

 

Kategorier