Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Veckans filmtips i Trailer-podden ”Hundraettåringen..”

4 år sedan

intro medium

Hundraettåringen som smet från notan och försvann följer upp på dundersuccén Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. 8/5 bänkar vi oss i sofforna och skrattar ikapp till Allans upptåg och livshistoria. Sanna Lundell har inte sett Hundraettåringen än men gillade verkligen Hundraåringen och i Trailer-podden pratar hon mer om sitt serie- och filmintresse. 

I Hundraettåringen har Allan mer eller mindre ovetandes haft stort inflytande i några av 1900-talets största händelser. Hundraåringen har redan tagit upp atombombens skapande, middag med en amerikansk president och flera månaders vandring genom Himalaya. Om du trodde att Allans historia därmed redan var berättad visar Hundraettåringen att det fortfarande finns några pusselbitar att lägga på plats i hans liv.

Till Hundraettåringen har man lyckats få med alla skådisar från föregångaren och självklart några nytillskott, däribland Bennys gravida flickvän Miriam. Senast lämnade vi Allan och hans vänner på Bali där de levde loppan med sitt fynd (hur de hamnade där ser du i Hundraåringen). Nu är det Allans 101-födelsedag, pengarna börjar ta slut och Benny och hans flickvän planerar att åka hem.

Något så vanligt som en flaska läsk sätter bollen i rullning och snart håller den här komedin samma tempo som högoktanig action. Läsken har kopplingar till Allans liv som dubbelagent under kalla kriget och receptet till den fantastiska läsken finns i Berlin. Självklart behöver Allan detta recept för att bli läskfabrikant, men det vore inte Allans liv om inte CIA och en arg britt var honom och vännerna hack i häl.

8/5 har Hundraettåringen som smet från notan och försvann premiär i Filmbutiken och tills dess friskar vi upp minnet med första filmen. Passa även på att lyssna på Sanna Lundell i Trailer-podden som pratar om film, serier och vilken historia hon blir sugen på att skriva själv.

Länktips

* Trailer-podden
Filmbutiken
* Play+
Tv från Telia
Support för Tv från Telia

 

Kategorier