Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Skönheten och Odjuret

1 år sedan

En är nästan en iPhone, den andra hade sorg på riktigt när favoritserien tog slut. Vem är vem? Lyssna mer i premiäravsnittet av Trailer – en podd om film & serier.

I premiäravsnittet av Trailer får programledaren Paul Haukka besök av två stjärnor i sociala medier: Ida Warg och Alexander Pärleros. Ida är en känd hälsoprofil och bloggare som inspirerar sina läsare med hälsosam inställning till träning och mat. Hennes sambo Alexander Pärleros är en känd entreprenör som bland annat driver Framgångspodden och företaget Pensionera.

Ida tycker om att se på olika realityserier medan Alexander föredrar film framför serier, och då framför allt tecknade filmer som Skönheten och Odjuret och Lejonkungen. Han säger själv att det är perfekt musik att lyssna på när han åker in till jobbet. Han blir glad och inspirerad och tycker sig få en bra start på dagen. 

Ser ni er själva som digitala?
– Ja, det måste jag ju säga att jag gör, delvis tyvärr. För jag har blivit så digital så att jag tror nästan jag är en iPhone. Jag är inne i min telefon hela tiden, alldeles för ofta. Jag kan sitta och uppdatera den tio gånger, jag är så beroende av den. Jag sover nästan med telefonen. Jag tittar på den, jag vaknar på natten, tittar på den, ligger vaken två timmar. Jag börjar nästan utveckla en antenn på ryggen. Så digital känner jag att jag är, säger Alexander och får medhåll från Ida. 

Ida tycker också att hon är digital, det är ju så hon jobbar. Men hon är också väldigt bra på att koppla bort när hon träffar vänner, och lägger då mobilen i fickan och där kan den få ligga i timmar utan att hon ens tänker på det. 

Ida tror att nästa stora grej inom sociala medier kommer att vara livestreaming av något slag, vilken plattform vet hon inte än. Redan idag finns det alternativ som Youtube, Instagram och Periscope men hon har själv inte använt sig mycket av det än. 

Musical.ly är ju väldigt stort bland de yngre. Det finns flera 12-åringar som har mer än 1 miljon följare från Sverige.

Vilken karaktär skulle du vara i från en film eller serie?
Ida vill vara fågeln Zazu i Lejonkungen, han är lite galen och vill flyga omkring och det vill hon också göra. Alexander tycker mer att Ida är lilla My i Mumindalen. Själv vill han vara Odjuret i Skönheten och Odjuret.

Ida och Alexanders fem-i-topp lista

  1. Zoolander 
  2. Gladiator 
  3. Dum & dummare 
  4. Gossip girl
  5. Jakten på lycka (The Pursuit of happiness) CMORE PLAY ( fram 30 juni 2017)

(Den franska filmen som de inte kommer på namnet på)
En oväntad vänskap, ett annat filmtips som de nämner är filmen Baksmällan.

Veckans filmtips i Trailer är: Rouge One – A Star Wars Story
Varken Ida eller Alexander har sett någon av Star Wars-filmerna och är först väldigt skeptiska till science fiction överhuvudtaget, då de inte gillar saker som inte är verkliga. Paul försöker på alla sätt och vis men de vet verkligen ingenting om handlingen eller karaktärerna från Star Wars.

Men om de skulle få chansen att göra en egen tv-serie så skulle det bli en framtidsserie om hur vi kommer att leva i framtiden. Efter en lång men rolig diskussion kommer de fram till att det mesta som de skulle vilja göra har samma ingredienser som Star Wars redan har. Så de bestämmer sig för att de kanske måste se Star Wars trots allt. 

Läs mer om veckans filmtips

Alexanders film & serietips:

Gladiator 
Skönheten och odjuret 
Lejonkungen 
Narcos

Idas serietips

Paradise hotel 
Ex on the beach
Dating naked 
Farmen 

Idas bästa serie
– Gossip girl. Jag var så ledsen när den tog slut, säger Ida. Jag har kollat alla säsonger. Den är så bra. 

– Det var på riktigt en sorg när Gossip Girl tog slut. Jag ville liksom inte, jag typ snålade på sista avsnittet, såg halva, och sen bara ”fasiken nu är det bara tjugo minuter kvar”. 

Om du skulle vara en superhjälte?
Då vill jag vara Sailer Moon, säger Ida. Alexander hade valt Stålmannen för då kan man flyga och är enormt stark. Paul hade valt Thor som är en av Marvels superhjältar som är inspirerad av nordiska mytologin.

Vill du veta mer, lyssna på hela avsnittet av Trailer.

Kategorier