Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Är ditt barn en blivande digital kreatör?

1 år sedan

Den 14 maj håller vi på Telia tillsammans med Hello World en Meetup för barn och ungdomar i åldrarna 8-18 år, där de får möjlighet att utveckla sitt digitala skapade genom kodning och programmering.

Meetup i Telia Company Building
Digitalt skapande ska vara lättillgängligt för alla barn och ungdomar oavsett förkunskaper, därför är Telia värd för en Meetup tillsammans med Hello World. Detta är ett sätt att uppmuntra barns och ungdomars intresse för IT och digitalisering. Söndagen den 14 maj kl 13-16 anordnas en träff i Telias lokaler på huvudkontoret i Solna, där barn och ungdomar är välkomnas att delta för att testa olika digitala utmaningar. Utmaningarna kallas för spår och barnen/ungdomarna väljer ett spår som de följer under hela dagen. Vi har även ett spår för föräldrar om ni vill följa med barnen/ungdomarna under dagen.

Telias specialspår

API labba med Telias spännande API:er
Hela internet är fullt av olika API:er  ta chansen att labba med Telias spännande API:er och lär dig hur du kan använda dig av dem för exempelvis spelutveckling.

(För dig som har kommit en bit på vägen och som redan kan en del webbprogrammering. Spåret är huvudsakligen på engelska.)

What is Internet of Things (IoT)? What´s inside those ”things”?
Instead of connecting people we are connecting things. From the cool self-driving cars to the boring electricity meters. We know that everything that can be connected will be connected. But how are these things connected?

In this session we will introduce you to IoT that connects everything from everyday objects to the Internet and gives them a ‘brain’, just like our phones, tablets and computers. During this session we will also take a device called Telia IoT101 and explain what is inside of its hardware and how it connects to the internet. At the end there will be a couple of challenges for you: you will “ask questions” to the device about its sensors, and make it react to them. Welcome to the world of connected things!

(I första hand för tjejer. Spåret är huvudsakligen på engelska.)

Fler spår
Läs mer om de andra spåren som hålls under dagen
här.

Föräldraspår 13:15-14:15 eller 14:45-15:45 – GRATIS!

Ett schysst och säkert Internet kopplat till en hållbar värld
Här får du veta mer om hur du som förälder kan bidra till ett schysst och säkert internet och hur Telia bidrar till en inkluderande digitalisering. Före eller efter det pass du väljer så kommer du ha tid att spendera tid i Mall of Scandinavia om du har lust, till dess att barnen är klara på eventet cirka klockan 16.

Man behöver inte ha med sig någon dator för detta spår. Vid bokning debiteras en avgift på 200 kronor som sedan krediteras via Klarna – workshopen är gratis!

OBS! Endast föräldrar som är anmälda till detta spår kommer att kunna släppas in i Telias lokaler

Vi kommer ha plats för 175 stycken barn/ungdomar och 50 stycken föräldrar.

Boka en plats
Här bokar ni plats till Meetup på Telia 14 maj.

Hitta hit
Ingången till vårt kontor ligger precis till höger om den södra huvudingången till Mall of Scandinavia.

Välkommen!

Uppdaterat: Meetup hos Telia var den 14 maj 2017. Läs mer om den här:

Kategorier