Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Bättre täckning på mobilen med VoLTE

1 år sedan

Bättre täckning och högre kvalitet på mobilsamtalen – nu rullas VoLTE ut till Telias mobilkunder.

Om du är mobilkund hos Telia så har du kanske lagt märke till en ny funktion som dyker upp bland dina tjänster i Mitt Telia, eller rentav på din mobiltelefon: VoLTE.

”Vad är det för något?” är en fullt rimlig fråga.

Förkortningen må vara obegriplig men själva funktionen är desto enklare att förklara. VoLTE betyder ”Voice over LTE” där LTE står för ”Long-Term Evolution” vilket är ett finare namn på det som normalt kallas för 4G-nätet. Så den nya tekniken, som lanseras i dag, innebär kort och gott att Teliakunder kan ringa röstsamtal via 4G-nätet (som hittills endast varit avsett för datatrafik).

”Okej, och hur är det så bra då?” är också en relevant fråga.

Med VoLTE kommer Telias kunder att uppleva kortare uppkopplingstid för samtal, högre samtalskvalitet men också bättre samtalstäckning. Det innebär dessutom att du kan surfa på din mobil i 4G-nätet samtidigt som du pratar i mobilen, till skillnad från i dag då surfen flyttas över till 3G-nätet.

Från och med i dag är VoLTE tillgängligt för dig som är Teliakund och använder någon av de senare mobilmodellerna från Samsung, Sony och Huawei (se hela listan här). VoLTE för dig som använder iPhone kommer under våren, när Apple släppt mjukvara som stöder tekniken.

Läs mer om vår lansering av VoLTE