Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Att surfa i Europa har aldrig varit friare

2 år sedan

Att jag arbetar på Telia innebär inte nödvändigtvis att jag är Telias drömkund. Snarare tvärtom. Jag är sorten som av gammal vana alltid stängt av roamingen när jag rest utomlands för att inte dra på mig höga kostnader, och om surfen tagit slut har jag oftast kört det snåla spåret och envist vägrat köpa extrasurf. Eventuella Instagramposter har fått vänta tills vi kommit tillbaka till hotellet så jag kunnat koppla upp mig mot deras wifi.

Men — somliga saker blir faktiskt bättre och bättre för oss konsumenter, och framöver kommer till och med en snål gammal get som jag att kunna surfa mer eller mindre hämningslöst även på solsemestern. Från och med nu kan Telias mobilkunder nämligen surfa till samma pris som hemma inom EU/EES-området, vilket i praktiken betyder större delen av Europa förutom Schweiz, några av Balkanländerna och östligare nationer som Ukraina och Vitryssland (kolla den praktiska kartan här).

Och om du liksom jag sitter på ett Telia Mobil Komplett-abonnemang betyder det att du surfar utan några extra kostnader alls vid sidan av ditt vanliga månadspris. Du kan dessutom använda hela din tilldelade månatliga datamängd plus eventuell sparad surfpott upp till totalt max 20 GB, vilket är en herrans massa data. 20 långfilmer på en höft.

Skulle surfen ändå ta slut för dig så blir du förstås tvungen att köpa extra, men om du bränner upp mer än 20 GB så är kanske frågan om det alls är någon poäng att åka på semester — då kanske du lika gärna kunde ha haft långfilmsmaraton hemma i soffan och sparat in en flygbiljett.

Jag skojar. Åtminstone delvis. 😉

Den fria roamingen i EU/EES omfattar även Telias löpande erbjudande om fri surf på sociala medier, så att facebooka och twittra från Kroatien sätter inga spår alls i din surfmängd. Bra, eller hur?

Så om jag fortsättningsvis inte svarar på tilltal där jag ligger i solstolen på Kreta eller Teneriffa eller polska Östersjörivieran så beror det för ovanlighetens skull inte på att jag somnat utan att jag livestreamar min solbränna till kollegorna som är kvar på jobbet. Ni kan tacka mig sen, kompisar.

(Ovanstående gäller dig som har ett mobilabonnemang via Telia. Kontantkort omfattas inte av de nya surfvillkoren.)

Läs mer om Roaming Europa och våra nya mobilabonnemang