Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Klas Klättermus äventyr i Hackebackeskogen

4 år sedan

intro medium

Nu dyker det upp en guldklimp för barnen på biograferna. Klas Klättermus och de andra djuren i Hackebackeskogen har tagit sig från barnbokssidorna till den vita duken. Det blir en upplevelse när Thorbjørn Egners klassiker med samma namn får nytt liv.

1949 kunde man för första gången bekanta sig med Klas och vännerna i Hackebackeskogen. Sedan dess har de hängt med genom generationer och kanske har du själv ett riktigt tummat exemplar av barnboken där hemma? Det är alltid extra kul när gamla favoriter får nytt liv och nya generation hittar dem. I filmatiseringen av Klas Klättermus är det ingen mindre än Daniel Norberg gör rösten till Klas.

Har du inte träffat på Hackebackeskogens invånare tidigare? I Hackebackeskogen bor Klas Klättermus och hans små vänner men de lever farligt när djuren äter varandra – värst är Mickel Räv. När Stickan Igelkott dessutom försöker att äta upp Farmor Skogsmus är det dags att skriva en lag för att få stopp på de laglösa och till sin hjälp tar de Bamsefar.

Vi längtar tills den här pärlan dyker upp i Filmbutiken senare i år men tills dess har vi nästa biobesök spikat. Så missa inte en riktigt härlig bioupplevelse med barnen, Klas och hans kamrater.

Ha en härlig filmkväll!

Länktips

Filmbutiken
* Play+
Tv från Telia
Support för Tv från Telia