Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Nu lanseras nya Samsung Galaxy S8

1 år sedan

Ikväll släppte Samsung sin nya smartphone Samsung Galaxy S8 och S8+ på sitt event Unpacked från New York. Nya Samsung Galaxy S8 har en ny infinity-skärm, smart assistent och har en känsla av smartphone i lyxförpackning.

Med den nya omslutande infinity-skärmen får du en helt magisk användarupplevelse, då skärmen har rundade minimala kanter som skapar ett gränslöst uttryck genom att skärmen är i fokus. Den fysiska hemknappen är dold, men finns under skärmen och har en trycksensor som reagerar när du behöver den. Telefonen är förutom snygg också lätt att hålla i, även med bara en hand.

Kameran
De flesta smartphones får i dag bättre och bättre kameror, även Samsung Galaxy S8 och S8+. Huvudkameran och frontkameran har finjusterats så dina bilder blir ljusa och skarpa även i dåliga ljusförhållanden.

Frontkamera
8 MP
Objektiv F1,7
Smart Autofokus
AF

Huvudkamera
12 MP
Objektiv F1,7
4k Video

Med ett ljuskänsligt F1.7-objektiv och med en bildsensormed stora pixlar på 1,4µm samlas mer ljus in och dina bilder blir mycket bättre även om det råder dåliga ljusförhållanden. Allt för att ge bra bilder när du snabbt vill kunna fånga och föreviga ett ögonblick.

Kameran är mer avancerad än så. Du kan aktivera något som heter Pro Mode där du kan justera ISO, slutartid, exponering, färgton, manuellt fokus och vitbalans. Alltså precis samma funktioner som du har på en systemkamera. Du kan med andra ord själv ta kontroll över hur du vill att dina bilder ska se ut, och genom att välja läget för selektivt fokus kan du byta skärpedjup efter du har tagit bilden. Det betyder att det du vill ha fokus på är skarpt och det som inte är fokus blir suddigt.

Säkerhet
Nya Samsung Galaxy S8 har Samsungs nya säkerhetslösning Knox. Det innebär förbättrad säkerhet så att du som användare ska känna dig trygg då den skyggar mot intrång samtidigt som den är väldigt enkel att hantera.

Du har tre olika sätt låsa upp din telefon:
Iris-skanner
Ansiktsigenkänning
Fingeravtrycksläsare

Du kan också flytta över dina viktigaste filer till en säkerhetsmapp som endast du har tillgång till. Knox säkerställer att din information är och förblir privat.

Prestanda
Samsung Galaxy S8 har fått en bättre processor vilket gör att du får bättre batteritid och du kan utan problem använda flera program samtidigt. Med IP68-klassificeringen klarar även telefonen ett vattendjup upp till 1,5 meter i 30 minuter, vilket gör att den kan bli en perfekt träningskompis på löprundan även vid lättare regnskurar.

Telefonen har klart och tydligt ljud och med de nya hörlurarna från AKG som ingår i köpet får du en ljudupplevelse som är perfekt för dig som älskar att lyssna på musik. Du kan också använda dina vanliga hörlurar då telefonen har ett 3,5 mm-uttag.

Du kan utöka minnet i telefonen upp till 256 GB, vilket gör att du får plats med en hel del appar, foton och videos.

Samsung Galaxy S8 har ett USB Type C-uttag för laddning och modell-specifika tillbehör.

Telefonen har även stöd för trådlös laddning. Det betyder att du kan lägga ifrån dig telefonen på laddplattan men ändå använda den samtidigt. Laddplattan är ett tillbehör som inte medföljer men som du kommer kunna köpa till.

Största nyheten
Samsungs smarta assistent Bixby är största nyheten på Samsung Galaxy S8, och kan helt och hållet förändra hur du interagerar med din telefon. Bixby är en extremt kompetent assistent då den förstår tal, text och skärmtryckningar. Du kommer inte ens att behöva fråga, utan kan visa vad du vill söka efter genom att starta din kameraapp.

Ju mer du använder Bixby, desto mer relevanta träffar kommer du att få. Du kommer med andra ord att kunna lära upp Bixby och hen kommer att bli din egen personliga assistent.

Tjänsten har olika funktionalitet och tillgänglighet beroende på land, så vid lansering kommer Bixby att finnas integrerad i vissa standardappar samt förstå kommandon på engelska, spanska, koreanska och kinesiska. Vi får alltså hålla utkik efter när Bixby har lärt sig svenska.

Nya tillbehör och smarta tjänster
Samsung Galaxy S8 och S8+ är gjorda för att vara mer än bara smartphones. De är tänka att vara nyckeln till ditt digitala liv. De förändrar hur du betalar, arbetar och hur du kan fånga dina upplevelser oavsett om det är i 360 grader eller virtual reality.

Gear 360 är ett 360-graders objektiv som du kopplar samman med din nya Samsung Galaxy S8 eller S8+. Med den kan du spela in och fånga vyn runtomkring dig. Du kan sedan redigera filmerna i din telefon.

Samsung Pay – din digitala plånbok. Du kan spara allt från kredit- och betalkort till medlemskort och rabattkort. Tjänsten fungerar nästan överallt där du kan betala med kort idag. Läs mer om Samsung Pay.

Samsung Health är appen som hjälper dig att hålla koll på dina dagliga aktiviteter som sömn, kost, motion och mycket mer. För bästa resultat så kan du koppla samman den med smartwatch Gear S3.

Samsung DeX förvandlar din smartphone till en dator. Du dockar in den och kan på så sätt använda tangentbord och mus. Genom detta kan du enkelt sätta upp en arbetsplats precis var du vill.

Med appen Samsung Connect få du full kontroll över ditt smarta hem. Du kan med personliga kommandon som ”god morgon” eller ”godnatt” styra flera enheter med ett och samma kommando.

Förköpet på nya Samsung Galaxy S8 och S8+ har redan börjat. Vill du bli bland de första så boka din telefon redan nu.

 

Kategorier