Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Hur kopplar du samman flera olika prylar?

1 år sedan

Ibland kan det vara en fördel att köpa prylar från en och samma tillverkare. I detta inlägg kommer jag att titta på hur man kopplar samman en del olika Samsungprylar med varandra. Det finns ju allt från tv-apparater till wearables (smarta saker som vi kan ha med oss överallt) och oftast är det enkelt att nyttja de inbyggda funktioner som finns, bara man vet om dem.

Smart View – en app som gör att du kan se dina tv-program i din mobil/surfplatta
Smart View är en app som gör att du kan streama dina tv-program och annat innehåll från din Samsung Smart TV till din mobil eller surfplatta.

Det fungerar överallt i ditt hem så att du exempelvis kan njuta av fotbollsmatchen på surfplattan medan barnen ser film på den stora tv-skärmen. Med appen Smart View kan du också använda din smartphone eller surfplatta som fjärrkontroll. Byt kanal eller justera volymen på din Samsung Smart TV utan att behöva leta efter fjärrkontrollen. Bara att börja zappa!

Inställningar som ska göras på mobilen:
1. Ladda hem och starta appen Smart View från Google Play.
2. Välj vilken tv du vill koppla upp dig mot och bekräfta på tv:n.
3. Tryck på View-fliken. Bilden kommer automatiskt. Tryck på förstora-knappen om du vill ha fullskärm.

OBS! Din smartphone, surfplatta och tv måste vara anslutna till samma nätverk. För kompatibla enheter, se enskild specifikation på samsung.se

Två olika möjligheter med Smart View
Klonläge – Streama ett direktsänt program från tv:n till din mobila enhet och titta på det var som helst i ditt hem.
Dubbelläge – Se två olika livesända tv-program samtidigt. Det krävs att minst en av kanalerna är fri (okrypterad). Dubbelläge fungerar med Samsung Smart TV med dual tuners, från 7-serien och uppåt.

Spegla dina skärmar med Smart View
Med Screen Mirroring kan du visa innehållet från din Samsung smartphone eller surfplatta på din tv. Oavsett vad du tittar på kan du enkelt dela med dig av det till din omgivning, du behöver inte ens wifi.

Om du inte har en Samsung Smart TV från 2013 med stöd för Screen Mirroring kan du koppla in en Samsung AllShare Cast Dongle till din tv:s HDMI-ingång. Sedan kan du njuta av Screen Mirroring tillsammans med en Samsung smartphone eller surfplatta. Dongeln passar till Samsung smartphones och surfplattor med stöd för AllShare Cast eller Screen Mirroring.

Så testar du Screen Mirroring:
1. Koppla in dongeln till din tv:s HDMI-port
2. Välj HDMI-port genom att trycka på Source-knappen på fjärrkontrollen
3. Följ instruktionerna på tv-skärmen
4. Kontrollera att din smartphone eller surfplatta har Screen Mirroring påslaget
5. Följ instruktionerna på smartphonens eller surfplattans skärm efter att den har funnit dongeln

Koppla ihop en smartwatch med din mobil
Så ansluter du din Gear till en Samsung smartphone
Anslut din Gear till en mobil enhet genom att installera programmet Samsung Gear på den mobila enheten. Beroende på vilken smartphone du använder kan du hämta programmet Samsung Gear från följande platser:
• Android-enheter från Samsung: Galaxy Apps, apps.samsung.com/gear
• Övriga Android-enheter: Play Butik, apps.samsung.com/gear
• iOS-enheter: App Store
Observera: Du kan inte installera programmet Samsung Gear på mobila enheter som inte stöder Gear-synkronisering. Se till att din mobila enhet är kompatibel med en Gear.

Så ansluter du din Gear till en mobil enhet via Bluetooth Gear
1. Slå på din Gear. När du slår på din Gear visas ett popup-fönster om att hämta och installera Samsung Gearprogrammet på din mobila enhet.
2. Starta Samsung Gear på den mobila enheten.
3. Tryck på ANSLUT TILL GEAR.
4. Tryck på OK när fönstret för Bluetooth-aktiveringsbegäran visas.
5. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra anslutningen. När enheterna är anslutna visas en självstudie på din Gear-skärm. Följ anvisningarna på skärmen för att lära dig de grundläggande kontrollerna på din Gear.

Samsung Gear och iPhone
När du använder Samsung Gear tillsammans med en iPhone finns det ett par saker som kan vara bra att känna till:
Eftersom Gear och iPhone kommunicerar via BLE (Bluetooth Low Energy), kan dataöverföring och nedladdningshastigheten i Gear-enheten upplevas som långsam.

Vid instabil anslutning till Gear S3 med iPhone 6S eller 6S+ som använder iOS 10 eller senare:
1. Öppna Bluetooth-menyn i Inställningar, ta bort alla parkopplade Bluetooth-enheter men ta inte bort parkopplingen till Gear S3 LE.
2. Stäng sedan av Bluetooth och aktivera det på nytt. Vilka funktioner som är tillgängliga kan förändras när du återansluter med denna metod. Beroende på hårdvara, programvara och iOS-version kan olika restriktioner förekomma, såväl som restriktioner i iOS. Mer information finns nedan.

Svarsfunktionen är inte tillgänglig (svar och synkronisering av meddelanden, t.ex. sms, appen Messenger, e-post).
S Health-funktioner är inte tillgängliga (Together, visning av kartor, delning i sociala medier, rekommendationer för daglig träning, osv.).
Funktionen Find my phone är inte tillgänglig (Find my Gear finns däremot tillgänglig).
Samsungs enhetsbundna funktioner är inte tillgängliga (Samsung Pay, T-money, Nike Running, SOS-funktioner osv.).
Musikfiler måste överföras med programmet Gear Music Manager (PC webbversion) till Gear-enheten för att kunna spelas upp med Gear Music Player.
Vilka appar som är tillgängliga för nedladdning kan variera beroende på utvecklare, operativsystem, programversion och region.

VR-glasögon och smartphone
För att kunna använda din Gear VR tillsammans med en smartphone måste du först installera Gear VR-programmet Oculus manuellt. När du ansluter mobilen till din Gear VR första gången startar programinstallationen automatiskt.

Innan du installerar programmet måste du se till att den mobila enheten är ansluten till ett wifi- eller mobilnätverk.

Installationsmetoden och de skärmvyer som visas kan variera beroende på programversion.
1. Anslut den mobila enheten till din Gear VR.
2. När en röst ber dig att koppla isär den mobila enheten från din Gear VR tar du bort den mobila enheten. Då visas programinstallationsskärmen på mobilen.
3. Tryck Nästa på programinstallationsskärmen.
4. Läs och godkänn hälso- och säkerhetsvarningarna samt villkoren i slutanvändaravtalet (EULA) och tryck sedan på Nästa. Standardprogrammen för VR installeras automatiskt.
5.Tryck på Skapa konto och följ anvisningarna på skärmen för att skapa ett Oculus-konto. Om du redan har ett Oculus-konto trycker du på Logga in och loggar in. Ditt Oculus-konto kommer att användas när du använder program och innehåll som tillhandahålls av Oculus.
6. Återanslut den mobila enheten till Gear VR och placera Gear VR på huvudet. När du loggar in på ditt Oculus-konto startar en handledning. När du har tittat på handledningen visas hemskärmen för Oculus.

Om du vill ha senaste nytt kring Samsung, anmäl ditt intresse här.

Kategorier