Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Samsung Pay – nu har plånboken flyttat till mobilen!

4 år sedan

intro medium

I dag, 9 mars, lanseras Samsung sin betallösning Samsung Pay i Sverige. Vi är näst först ut i Europa och enligt Thomas Ko, Vice President för Samsung Pay, är Sverige ett självklart val.

– Sverige har endast två procent betalningar med kontanter och ni är ett digitaliserat land som är intresserade av innovation. Därför är vi glada över att få lansera Samsung Pay i Sverige.

Vad är Samsung Pay
Samsung Pay är ett nytt sätt att betala som bygger vidare på gammal teknik och som förvandlar din telefon till ditt nya betalkort, din nya digitala plånbok. I dagsläget kan du endast registrera olika betalkort, men framöver kommer även andra typer av kort som månadskort för lokaltrafiken eller olika medlemskort att kunna registreras.

Var kan man använda Samsung Pay
Nästan 100 procent av betalterminalerna i Sverige accepterar Samsung Pay, vilket gör det till marknadens mest accepterade mobila betalningstjänst. Samsung Pay fungerar utan att butikerna behöver ansluta sig eller byta ut sina terminaler. Det betyder att det fungerar på så gott som alla ställen där du redan nu kan betala med kort. Och redan idag kan du testa att betala med Samsung Pay i närmaste Telia butik.

Du kan i dagsläget inte använda Samsung Pay när du handlar över internet, men även det är på gång framöver.


Kan du betala med Samsung Pay?
Nu kan du testa betaversionen av Samsung Pay. För att använda tjänsten behöver du en kompatibel telefon (Samsung Galaxy S7 eller S7 edge – fler modeller är på gång.) som är avsedd för den nordiska marknaden (Nordic Approved), med ett svenskt simkort. Ditt kredit-/bankkort behöver också vara anslutet.

Vilka samarbetspartners har Samsung Pay
Anslutna kort:
Circle K MasterCard
Finnair Plus MasterCard
GlobeCard MasterCard
INGO MasterCard
NK Nyckeln MasterCard
Nordea MasterCard
Nordic Choice Club MasterCard
Opelkortet MasterCard
SAS EuroBonus World MasterCard
SEB Debit MasterCard
SJ Prio MasterCard
Ansluter inom kort:
Handelsbanken Allkort MasterCard
Handelsbanken Bankkort MasterCard
Swedbank Mastercard

Hur installerar jag Samsung Pay
Så kommer du igång med Samsung Pay:
• För att använda Samsung Pay behöver du en kompatibel telefon, ett svenskt sim-kort samt ett betalkort från en ansluten bank.
• Samsung Pay är förinstallerad på din enhet. Har du en behörig Samsung-enhet, men kan inte hitta appen? Uppgradera till den senaste programvaran så dyker appen upp på din skärm.
• Lägg till ditt bankkort i Samsung Pay genom att registrera ditt fingeravtryck och en backup-pinkod. Skanna sedan in kortinformationen med enhetens kamera. Allt är klart på några minuter.
• Du kan lägga till upp till 10 bankkort i Samsung Pay. Kapaciteten kan komma att ändras allt eftersom vi uppdaterar appen.
• Betaversionen av Samsung Pay lanseras med stöd av flera svenska banker och kortnätverk där användarna kan börja betala med anslutna kort från Eurocard, Mastercard, Nordea, SEB och Visa från den 9:e mars. Inom kort kommer fler partners att vara anslutna till Samsung Pay, bland annat Entercard, Handelsbanken, ICA Banken, Rikskuponger samt Swedbank och Sparbankerna.

Så betalar du med Samsung Pay:
• Använd Samsung Pay på dina favoritplatser – det fungerar nästan överallt där du kan använda ditt bankkort. Oavsett om du är på den lokala närbutiken, floristen på hörnet eller den stora klädaffären.
• Börja med att svepa uppåt från skärmens nedre kant eller öppna appen Samsung Pay från hemskärmen. Välj vilket kort som du vill betala med genom att svepa åt vänster eller höger mellan olika kort. Verifiera sedan transaktionen med ditt fingeravtryck och håll din enhet cirka 1 cm från betalterminalens högra sida (där man normalt kan dra kortet) för att slutföra transaktionen. Du kan även konfigurera Samsung Pay att använda en PIN-kod i stället för fingeravtryck för verifiering.
• Samsung Pay använder specialutvecklad teknik som använder Near Field Communication (NFC) och Magnetic Secure Transmission (MST) för att göra mobilbetalningar.
• Med säkerheten i Samsung KNOX, fingeravtrycksverifiering och tokenisering, kan du vara säker på att dina betalningsuppgifter förblir skyddade och privata när du handlar.


Är det säkert med Samsung Pay?
Samsung Pay skyddar dig på flera sätt. Då varje transaktion kräver ditt fingeravtryck eller din personliga pinkod är det bara du som kan använda tjänsten. När du handlar skapas en tillfällig kod, ett så kallat “token”, så att ditt riktiga kortnummer aldrig behöver lämnas ut. Dessutom skyddas du av säkerhetsprogrammet Samsung Knox som håller din betalningsinformation säker i ett separat lagringsområde, samtidigt som din enhet kontinuerligt övervakas för tecken på angrepp och sårbarheter.

Läs mer om Samsung Pay

Om du vill ha senaste nytt kring Samsung, anmäl ditt intresse här.

Kategorier