Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Och Oscarn går till?

4 år sedan

intro medium

Filmgalornas gala är äntligen här  och på måndag är det dags att dela ut de eftertraktade Oscarsstatyetterna. Medans några av årets nominerade filmer knappt har hunnit upp på biograferna i Sverige har andra redan blivit storfavoriter. I väntan på att storfavoriter som La La Land och Moonlight ska komma in i Filmbutiken senare i år har vi spanat in några tidigare Oscarsfavoriter och några av årets nominerade.

Största skrällen för Sverige i år är En man som heter Ove som är nominerade i två kategorier. Självklart hoppas vi att den tar hem vinsten i Bästa utländska film  och håller tummarna för Bästa make-up och hår. Rolf Lassgård i huvudrollen som Ove har redan fängslat de flesta av oss så passa på att se den redan nu inför galan.

En av de mest otippade filmerna att hitta bland Oscargalans nomineringar tävlar också i kategorin bästa make-up och hår  – nämligen Suicide Squad. Perfekt för att fylla platsen komedi/action under filmkvällen tillägnad Oscargalan.

Tom Hanks har huvudrollen i den verklighetsbaserad filmen Sully. Berättelsen om miraklet på Hudsonfloden kanske inte är nominerade i den flådigaste kategorin men är ett säkert kort för en riktigt bra film. Så vilken kategori? Bästa ljud och det är ju helt klart en av de viktigaste delarna för en riktigt bra filmupplevelse.

Enligt någon enstaka människa så är hon en av de mest överskattade skådisarna, men vi älskar Merry Streep och i Florence briljerar hon som vanligt. Inte nog med att Merryl är nominerad till Bästa kvinnliga huvudroll för sin roll som Florence Foster Jenkins filmen om operasångerskan helt utan talang är även nominerad i kategorin Bästa kostym.

Vi fortsätter att uppskatta ljud och 13 Hours som är nominerad i kategorin Bästa ljudmixning. När en amerikansk ambassadör mördas på en militäranläggning i Benghazi, Libyen 2012 skickas ett team på sex elitsoldater dit för att skydda personalen. Anläggning blir snart ansatt av fler attacker som det lilla teamet gör sitt bästa att stå emot.

Så vad gömmer sig i kategorin bästa animerade film? Kubo och de två strängarna har flugit något under radarn och har inte fått samma uppmärksamhet som exempelvis Frost som vann kategorin några år tidigare. Men det här är ett äventyr om en pojke med magiska krafter som du inte får missa. Spana in trailern om du inte är övertygad.

De här och många fler Oscarsfavoriter hittar du i Filmbutiken under februari. Med Tv från Telia kan du hyra film direkt från soffan och slipper gå ut i det tråkiga vädret. Med Play+ kan du dessutom hyra film att se i mobilen, surfplattan eller webbläsaren i datorn. Film – när och hur du vill.

Psssst!
Dessutom ser vi fram emot Hell or High Water, nominerade till bästa film bland annat, som har premiär i Filmbutiken 27/3. En spännande westernkriminalare med Jeff Bridges och Chris Pine. I mars kommer även Hacksaw Ridge in i Filmbutiken (16/3) som är nominerade i ett helt gäng kategorier som bästa film och Andrew Garfield för bästa manliga huvudroll. Baserad på en sann historia om Desmond Doss som vägrade bära vapen i kriget under 2:a världskriget.

Ha en glammig Oscarsafton!

Länktips

Filmbutiken
* Play+
Tv från Telia
Support för Tv från Telia