Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Månadens filmer du inte får missa

4 år sedan

2017 har rivstartats med riktigt bra filmer i Filmbutiken. Vare sig du är ute efter Action, komedi eller spännande verklighetsbaserat drama har vi något för dig. Det här är våra topp tio favoriter i januari.

1. Redan på nyårsdagen rivstartade vi med Absolutely Fabulous.abfab

Patsy och Edina är tillbaka i filmformat och gömmer sig undan pressen efter en incident med Kate Moss. Precis som den svenska titeln på serien från 90-talet är det Helt Hysteriskt.

2. Meryl Streep är som vanligt briljant i Florence.florence

En rik arvtagerska som helt saknar musikalisk talang drömmer om att bli Operasångerska. Meryl Streep nominerades till en Golden Globe för sin skådespelarinsats som Florence Foster Jenkins.

3. Verklighetsbaserade Snowden med Joseph Gordon-Levitt 16/1snowden

Edward Snowden var en vanlig anställd på NSA tills han läckte statshemligheter till pressen i USA. Upptäckten om USAs illegala avlyssningar upprörde en hel värld och Snowden gömmer sig fortfarande i Ryssland.

4. Chris och Denzel i The Magnificent Seven 23/1magnificent7

Ännu en westernfilmen tog sig till vita duken under 2017 och här blandas allvaret med en stor skopa humor. De magnifika sju tar sig an en småstads plågoande i en stor sammandrabbning.

5. Sully, ett mirakel i modern tid kommer 23/1sully

Den 15 januari 2009 inträffade det ofattbara. Motorerna på ett plan slåss ut när det flyger in i en flock fåglar bara minuter efter att ha lämnat flygplatsen. Chesley ”Sully” Sullenberger är piloten som mirakulöst lyckades landa planet på Hudsonfloden – men var det hans enda alternativ?

6. I Nerve måste du välja – spelare eller åskådare?nerve

Emily utmanar sin präktiga kompis Vee att delta som spelare i ett onlinespel där åskådare betalar för att se de medverkande genomföra utmaningar. Snart paras hon ihop med motspelaren Ian och utmaningarna eskalerar.

7. DeNiro som legendarisk boxningscoach i Hands of Stonehandsofstone

DeNiro ger sig in i ringen igen som den legendariske boxningstränaren Ray Arcel. Hands of Stone följer boxaren Roberto Duráns karriär i ringen och hur han och hans tränare förändrade varandras liv.

8. Love & Friendship för alla Austen-fans den 23/1loveandfriendship

Baserad på Jane Asutens Lady Susan kommer nu Love & Friendship med Kate Beckinsale och Chloë Sevigny. Lady Susan försöker agera matchmaker åt sin dotter och samtidigt hitta en passande man till sig själv.

9. Ben-hur – klassikern får nytt liv 16/1benhur

Med Morgan Freeman i rollistan får den klassiska, episka historien Ben-hur nytt liv. Judah döms till ett liv i slaveri efter att felaktigt beskyllts för mordförsök på den romerska guvernören. Många år senare möter han Sheik Ilderim och får chansen att återvända hem för sin hämnd.

10. Avsluta januari med Den allvarsamma leken 30/1denallvarsammaleken

Hjalmar Söderbergs bok Den Allvarsamma leken kom ut 1912. Förra året kom filmatiseringen av Pernilla August. Arvid och Lydia träffas redan som unga i vad som blir en stormig kärlekshistoria. Men vid förra sekelskiftet var inte kärlek nog för ett äktenskap.

Se på film som du vill
De här och många fler nyheter hittar du i Filmbutiken under januari. Med Tv från Telia kan du hyra film direkt från soffan och slipper gå ut i det tråkiga vädret. Med Play+ kan du dessutom hyra film att se i mobilen, surfplattan eller webbläsaren i datorn. Film – när och hur du vill.

Ha en härlig start på filmåret!

Länktips

Filmbutiken
* Play+
Tv från Telia
Support för Tv från Telia