Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Se det senaste äventyret med istidens hjältar

4 år sedan

Det har blivit dags för den femte filmen i serien om de osannolika vännerna under istidens slut. Sengångaren Sid, mammuten Manny och den sabeltandade tigern Diego håller fortfarande ihop när ekorren Scrat sätter jorden ur balans.

De tre vännerna har gjort en lång resa tillsammans mot istidens slut. De har fört ett spädbarn tillbaka till sin familj, tagit sig an monsterreptilerna Cretaceous och Maelstrom, gett sig in i dinosauriernas värld och spenderat tid på öppet hav där de slogs mot pirater. Hela tiden har en ekorre vid namn Scrat och hans ekollon haft ett finger med i jordens förändring – precis som nu.

Ice Age 5: Scratattack är den senaste filmen om vännerna som nu har fullt upp med familj, barn och förhållanden som tar slut. Som sig bör sätter Scrats eviga jakt på ett gömställe för ekollonet igång vad som verkar bli jordens undergång. Av misstag aktiverar han ett rymdskepp som far ut i rymden med honom utan kontroll och skickar fler asteroider mot jorden. Tillsammans med den enögda vesslan Buck försöker Sid, Manny och Diego rädda alla undan asteroid attacken.

Missa inte den spännande, men framförallt roliga,  fortsättningen på äventyret med istidens hjältar. Den senaste filmen hittar du i Filmbutiken precis som alla de tidigare filmerna. Så varför inte slå på stort och ha ett riktigt Ice Age-maraton under ett par filtar i soffan för att komma undan vinterkylan där ute.

Lär dig mer om rymden i extramaterialet
Neil deGrasse Tyson, en amerikansk astrofysiker som är  känd för sin popularisering av astronomi och vetenskap förklarar på ett enkelt och pedagogiskt sätt saker om rymden; solsystemet, gravitation m.m.

Länktips

Filmbutiken
Tv från Telia
Support för Tv från Telia