Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Vinterns storslagna dokumentärer hos Telia

4 år sedan

Det här är verkligen hösten för storslagna dokumentärer. BBC och National Geographic är två kanaler som har gjort stora satsningar för att ge oss några av de mest spektakulära natur- och djurbilderna och glimtar in i en möjlig framtid.

PLANET EARTH II
2006 tog Planet Earth ett stort steg ut i naturen och visade en bild av djurriket som man tidigare knappt haft tillgång till i tv-rutan. 10 år senare är uppföljaren här – ännu närmre och ännu mer fantastiskt.  Planet Earth II har varit efterlängtad och är den första dokumentären som BBC producerat i 4K (ultra-high-definition). Du kanske redan sett några av klippen som kan vara lika delar obehagliga som underbara och färgsprakande.

SVALBARD – LIFE ON THE EDGE
BBC har storsatsat på dokumentärer detta är en av deras senaste dokumentärserier. I den här dokumentärserien följer vi människorna som lever och bor i Longyearbyen på Svalbard – den nordligaste staden i världen. På denna isolerade plats är vildmarken fantastisk och dygnen skiftar mellan 24 timmar sol och 24 timmar mörker. Det är dessutom plats i världen som har den högsta populationen av isbjörnar. Just nu kan du se hela serien och ha ett riktigt Svalbard-maraton.

Svalbard_blog_600x340_v2[4]

MARS
Vi tar ett halvt steg bort från den renodlade dokumentären och spanar in National Geographics MARS. Serien ger en framtidsblick på vad som skulle kunna bli den första bemannade rymdresan till MARS. I intervjuer möter vi personerna bakom tekniken och vetenskapen som redan nu jobbar för att uppdraget ska bli möjligt. se nya avsnitt av  MARS på National Geographic varje söndag.

Missa inte Before the Flood!
Before the Flood med Leonardo DiCaprio tog världen med storm och tar sig en en av de viktigaste frågorna i vår tid – klimathotet. Dokumentären har enligt utsago redan visats 30 miljoner gånger och finns som frivisning, med svensk textning, för Telias tv-kunder under hela november.

Med tv-paket Stor ser du alla dokumentärerna när du vill i Play direkt i din TV och dessutom i Play+. Med Play+ tittar du på dina program när och hur du vill i webbläsare, surfplatta eller smartphone.

Hoppas ni gillar!

Länktips
* Tv-paket Stor
* Play+
Tv från Telia
Support för Tv från Telia