Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

VR är inte bara i fantasin

4 år sedan

intro medium

Virtual Reality, eller VR, är ett av de hetaste begreppen inom teknikbranschen just nu, och i dagarna arrangerar Samsung sin första VR-sända livekonsert. Men vad är virtual reality egentligen?

VR, eller virtual reality, är ett koncept som bygger på att en virtuell värld visas upp framför dina ögon. Allt sker så nära ditt ansikte att det känns som du befinner dig i en digital värld. VR-headset är utrustade med sensorer som känner av dina huvudrörelser för att sedan spegla dessa i den virtuella världen. Ett VR-headset kan kompletteras med andra metoder för kontroll av din virtuella kropp i VR-världen. En del lösningar har en traditionell handkontroll, andra lösningar använder sig av rörelsesensorer som översätter dina kroppsrörelser i den verkliga världen till den digitala.

Samsung-GearVR-2015-1

Samsung Gear VR är ett par VR-glasögon som kräver en Samsung-mobil för att fungera. Från appbutiken Oculus Store kan du ladda ned appar och spel för Samsung Gear VR. Där finns en uppsjö av 3D-spel, sportspel, racingspel och rymdspel som kommer att öppna nya världar för dig. Likaså kan du vandra genom tid och rum via 360°-videofilmer som tar dig till spännande platser som inte är tillgängliga i vanliga fall. Du kan prova på extremsporter, flygsimulatorer eller varför inte bara ligga och njuta på en solig sandstrand.

StockholmCA-Facebook-1200x900
Samsung presenterar sin första VR-konsert lördagen den 15 oktober 2016 kl 23:00 svensk tid, och du som inte hunnit skaffa dig ett par några Samsung Gear VR-glasögon ännu kan se musikfesten här.

Du som vill passa på och köpa ett par Samsung Gear VR-glasögon – klicka här!