Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Nytt år, nya möjligheter…

5 år sedan

… Och I år har du verkligen lovat dig själv att ta tag I det här med träningen. Nyårslöftet 2016 – here we go! Du är långt ifrån ensam, gruppträningsklasserna på Sveriges, kanske världens, alla gym är aldrig så fulla som under januari och februari. Fulla med människor som lovat sig själva att det är i år det händer.

Men hur härligt är inte det!? Massa människor på samma ställe som är peppade till tusen och har siktet inställt på ett hälsosammare leverne. Man önskar bara att fler av alla nyårsentusiaster skulle hålla sig kvar längre vid träningen, även när våren börjar spira och minnena av nyårslöftet smälter bort lika snabbt som snön. Men varje år är det som sagt några tappra själar som håller sig kvar och blir inbitet fast vid träningen. Kanske blir det du i år. Heja dig!

Det är som bekant alltid lite roligare att ta tag i någonting om man har bra material att jobba med. Om du är en sån som föredrar att träna gruppträningspass kanske du väljer att unna dig ett par nya skor, eller det där träningslinnet på mellandagsrean. Men till dig som föredrar att träna själv, i löpspåret såväl som vid de fria vikterna på gymmet, där det inte finns ”organiserad träningsmusik”, vill jag tipsa om två schyssta headset med bra ljud, som står pall för den hårdaste träningen.

Urbanista RioMina Urbanista Rio ligger alltid med i träningsväskan, lika självklara som träningsskor och vattenflaska. Jag vill tro, och förespråkar därför, att all träning blir roligare med musik och det finns inget så irriterande som headsetpluggar som glider ur öronen när man börjar komma igång och svettas. Urbanista Rio är utrustade med små, mjuka byglar på plugsen som gör att de sitter som berget i öronen, även om du svettas floder. Och ja, de är även fukttåliga och pallar både regn, snö och svett. Just nu får du även en mössa och ett reflexband på köpet för löpturerna i spåret under årets mörkaste månader.

Precis som med de flesta gruppträningspass finns det såklart 3 nivåer. Om ditt standardheadset som följer med mobilen är nivå ett, så är Rio nivå 2 och vad blir då nivå 3? I mina ögon är svaret självklart; Urbanista Boston.

urbanista-boston-rosaBoston behåller samma klockrena egenskaper som Rio, men adderar blåtand, dvs ingen sladd som dinglar och riskerar att för vandlas till en strypsnara under dina frivändningar med press. I år tror jag bestämt att ett par Rio får bli min träningspepp-present till mig själv med kärlek och lyckönskningar från mitt största fan – mig själv!

Även till Boston ingår just nu en mössa och ett reflexband.

Lycka till med träningen nu, under hela 2016!

Länktips

* Fler tillbehör på Telia.se

* Urbanista Rio

* Urbanista Boston