Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

But first, let me take a selfie

5 år sedan

Selfien är, som alla andra välkända fenomen, både älskad och bespottad, men #selfie är en av de mest flitigt använda taggen i sociala media. Den är här för att stanna och för din skull tänker jag därför lista några enkla selfietips som kan vara bra att ha med sig som ess i rockärmen.

Först och främst. tänk på ljussättningen. Motljus för en kamera är aldrig att rekommendera om du själv vill synas på bilden. På samma sätt kanske du själv vill undvika att ha solen i ögonen, för bästa möjliga selfiemin. Om du nu ändå måste ta en bild och inte kan undvika det är solglasögon ett hett tips.

sony-xperia-z5-premium0Var inte rädd för att använda kameran på baksidan av telefonen, trots att du då inte kan se dig själv på skärmen och trots att det inte är den traditionellt korrekta selfiekameran. Den kameran är näst intill alltid bättre än den som sitter på framsidan, på samma sida som displayen. Sony Xperia Z5 Premium har löstselfieproblematiken genom att helt enkelt göra baksidan på sin kromade telefon till en selfiespegel. Tummen upp, Sony!

Visste du att du kan fota med hjälp av ditt headset och på så sätt få ut en fjärrkontroll, så att du slipper få med den klassiska ”selfiearmen” i bilden? Det blir dessutom lättare att hålla telefonen stilla och därmed få bättre skärpa om du kan ställa den en liten bit ifrån dig och inte behöver hålla den med en utsträckt arm.

En gadget som till en början kändes ganska nördig och nog faktiskt var mer hånad än själva selfiefenomenet är selfiepinnen. Den har dock klivit in och tagit en numera självklar plats på marknaden och i våra hjärtan. Dock riskerar du att se lite #ForeverAlone ut på en bild tagen med en för långt utdragen pinne, så ta med några kompisar och sikta på att ta en #Groupie istället.???

Lycka till!

Länktips

* Fler tillbehör på Telia.se

* Sony Xperia Z5 Premium