Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Jag ser bara möjligheter

5 år sedan

Vi har varit inne på det förut; såna saker som bara händer. Som att man till exempel råkar sätta sig på sin mobil medan man har den i bakfickan, att denna mobil såklart råkar vara gjord av glas och inte riktigt står pall för den typen av omild behandling. Men lugn och fin. Nu ser även jag bara möjligheter med detta och jag ska berätta varför.

Ända sen jag fick höra talas om den för första gången och Googlade mig in på dom glossiga bilderna har jag velat ha den. Eller nej, jag har haft ett starkt, trängande behov av att ha den. För plötsligt händer det! Design, funktion och framtidsteknik träffas, blir förälskade, flyttar ihop och skaffar ett kärleksbarn; Sony Xperia Z5 Premium.

Nu faller det sig såväl att om du byter in din gamla (och kanske hopplöst trasiga) mobil när du köper en Z5, Z5 Compact eller Z5 Premium i någon av Telias butiker innan 31/12 2015, så får du 1200 kr, antingen som ett avdrag på priset på den nya telefonen, eller som en pott för att handla tillbehör till din nya dyrgrip och för 1200 kr får man mycket roliga och funktionella gadgets. Jag har listat mina favoriter som jag hade lagt mina ”byt-in-stålar” på.

Sony-Style-Cover-Z5_Black_Front40_nyFörst och främst ett skal. Du vill ju inte ha en icke-favorit i repris med krossat glas, gråt och tandagnisslan och därför rekommenderar jag ett Style Cover, ett vattentåligt skal med fönster för utvalda appar som är skräddarsytt för Z5-familjen. Priset för det här snygga och praktiska skalet är 399 kr och finns självklart även i Compactsize.

???Som vi pratat om förut så tycker jag att det bör vara näst intill en mänsklig rättighet att ha ett blåtandsheadset. Sonys egna SBH20 kombinerar bra ljud, snygg design och ett klart överkomligt pris. Du fäster remoten på kragen, i halslinningen, eller i kanten till dragkedjan på jackan och sen kan du ha mobilen i fickan, väskan, eller på annan plats. Även ett SBH20 blir ditt för 399 kr.

???Ett måste i handväskan för oss som jobbar mycket på språng är ett extra batteri till mobilen. Även om Sonys telefoner har en extremt bra batteritid som räcker i över två dygn vid normalanvändning, så kan man räkna med att det tar slut ändå. Man blir ju bortskämd med att aldrig behöva tänka på att ladda. Då är snygga och praktiska lilla Street Go från Casepower en riktig livräddare. Priset för denna lilla godbit, som finns i fem färger, är 299 kr.

???För er som hängt med i texten och på grundskolans mattelektioner är det enkelt att se att vi då har drygt 100 kr kvar att spendera. Får jag bestämma så lägger jag den lappen på en extra lång laddkabel. För håller ni inte med om att uttaget alltid ligger för långt bort från sängen där hemma? Orginalsladden kan du istället ta med i väskan till din Street Go, så är du kittad och klar sen!

Länktips

* Style Cover till Z5 och Z5 Premium

* Style Cover till Z5 Compact

* SBH20

* Casepower Street Go

* Laddkabel 1,8 m

* Fler tillbehör på Telia.se