Smartare Vardag
Sök
Avbryt
Meny

Omstart för Smartphonetoppen

5 år sedan

Efter några månader utan att vi har lagt upp Smartphonetoppen så är det nu dags för bot och bättring! Septembers lista är extra intressant då det är den sista listan innan flera nya modeller har släppts, där iPhone 6s och 6s Plus är de tyngsta nyheterna.

Jag som varje månad ska avslöja vilka smartphones som är de bästa säljande hos oss på Telia heter Bror Welander. Jag jobbar med de prylar, telefoner och surfplattor som vi säljer i våra butiker, hos kundtjänst och på webben.

Jämfört med augustis topplista, som ni tyvärr inte har sett, så är det inte jättestora skillnader. Samsung Galaxy S5 Mini som låg på listan tidigare i år gör comeback och tar en niondeplats. Apple behåller de två översta platserna med iPhone 6 och iPhone 5s.

När vi nu går in i oktober så finns det stora möjligheter till förändringar på listan. Sony har släppt hela sin Xperia Z5-familj med Xperia Z5 Compact, Z5 och Z5 Premium som har världens första 4K-skärm i en smartphone. De nya modellerna från Sony har också utrustats med världens bästa kamera i en smartphone enligt DxOMark som har testat över 9000 olika kameror och mobiltelefoner.

Två andra telefoner som det finns goda chanser att vi får se på listan för oktober är nya iPhone 6s och iPhone 6s Plus. De första kunderna fick sina nya iPhones natten till fredagen den 9 oktober. Som vanligt så var det många glada människor i kön!

Smartphonetoppen september 2015 (föregående månads placering inom parentes)

1. Apple iPhone 6 (1)

2. Apple iPhone 5s (2)

3. Samsung Galaxy Ace 4 (3)

4. Samsung Galaxy S6 (5)

5. Samsung Galaxy S5 (6)

6. Sony Xperia Z3 Compact (4)

7. Samsung Galaxy S6 Edge (9)

8. Sony Xperia E4g (8)

9. Samsung Galaxy S5 Mini (Ny)

10. Apple iPhone 5c (7)

Smartphonetoppen är en lista över de tio mest sålda smarta mobilerna i Telias kundtjänst, på nätet, och i våra fysiska butiker. Eftersom vi är en stor återförsäljare av den här typen av mobiltelefoner så ger det en fingervisning om vilka smartphones som är populärast bland svenskarna när de köper nya mobiler.

 

2 Kommentarer

 1. Andreas 5 år sedan

  Hej!

  Kommer Telia börja sälja LG Nexus 5X?

  Mvh

  Andreas

  1. Bror [Telia] 5 år sedan

   Hejsan!

   Vi har tyvärr inga planer för det i dagsläget.

   /Bror